Integrasjoner

Feil på Altinn-integrasjonen

Opplever du problemer med å sende inn skattemeldingen, mva-meldingen eller hente skattekort? Da ligger ofte feilen i Altinn-integrasjonen. Denne hjelpeartikkelen går gjennom hvordan du kan finne årsaken til feilen og rette den.

Altinn gir ikke alltid en konkret feilmelding på hva som går falt. Selv om feilmeldingen sier én ting, kan det også være andre ting som gjør at integrasjonen feiler. Derfor kan det i noen tilfeller være lurt å gå gjennom alle mulige feilkilder vi har beskrevet her.

Feil datasystem valgt

Når du setter opp Altinn-integrasjonen som forklart her oppretter du et datasytem ID og et datasystem passord. Her er det også viktig at du har valgt “Luca Regnskap” som type datasystem.

1. Logg inn på Altinn og velg selskapet som aktør
  2. Klikk på selskapsnavnet oppe i høyre hjørne > “Innstillinger”
  3. Klikk på “Avanserte innstillinger”
  4. Bla ned til seksjonen “Registrer datasystem”
  5. Klikk på “Rediger” ved siden av datasystemet du har tidligere opprettet
  6. Sjekk at “Luca Regnskap” er valgt som “Type datasystem”

Hvis du har valgt noe annet enn Luca Regnskap, kan du endre det på denne siden.

Feil datasystem passord

Hvis du får feilmelding om feil passord, kan det være lurt å oppdatere datasystem passordet for å sikre at du har lagt inn riktig passord.

1. Logg inn på Altinn og velg selskapet som aktør
  2. Klikk på selskapsnavnet oppe i høyre hjørne > “Innstillinger”
  3. Klikk på “Avanserte innstillinger”
  4. Bla ned til seksjonen “Registrer datasystem”
  5. Klikk på “Rediger” ved siden av datasystemet du har tidligere opprettet
  6. Legg inn passord, bekreft passordet og klikk “Oppdater”

Etter at du har oppdatert passordet i Altinn, oppdater det i regnskapssystemet:

1. Logg inn i regnskapssystemet
  2. Gå til “Innstillinger” > “Altinn”
  3. Legg inn det nye passordet og klikk “Lagre”

Feil personlig brukernavn og/eller passord

Dette er den vanligste feilen våre brukere opplever. Man legger inn feil brukernavn eller passord fordi man kanskje har blandet sitt personlige passord med et annet passord. Løsningen er å oppdatere sitt personlige passord i Altinn og forsøke på nytt.

Tips! Legg inn samme passord på datasystem IDen og personlige passord - det kan være lettere å forholde seg til ett passord fremfor to forskjellige.
  1. Logg inn på Altinn og velg selskapet som aktør
  2. Klikk på selskapsnavnet oppe i høyre hjørne > “Innstillinger”
  3. Klikk på “Avanserte innstillinger”
  4. Bla ned til seksjonen “Innloggingsinformasjon”
  5. Klikk “Endre” og legg inn et nytt passord. Obs! Unngå ÆÅØ og spesialtegn som f.eks. %&/()
  6. Huk av for “Tillat innsending på sikkerhetsnivå 3”
  7. Huk av for “Tillat innsending fra applikasjon eller system med dette brukernavnet og passordet”
  8. Klikk “Lagre”

Bruk personnummer i stedet for brukernavn

Du kan bruke brukernavnet du har opprettet i Altinn, men opplever du problemer med feil brukernavn/passord kan du forsøke å heller legge inn ditt personnummer.

Lagre mobilnummeret ditt i Altinn

1. Logg inn på Altinn og velg selskapet som aktør
  2. Klikk på selskapsnavnet oppe i høyre hjørne > “Innstillinger”
  3. Klikk på “Avanserte innstillinger”
  4. Bla ned til seksjonen “Innloggingsinformasjon”
  5. Legg inn telefonnummeret ditt
  6. Huk av for “Tillat innsending på sikkerhetsnivå 3”
  7. Huk av for “Tillat innsending fra applikasjon eller system med dette brukernavnet og passordet”
  8. Klikk “Lagre”

Riktige brukertilganger i Altinn

Pass på at du har fått de nødvendige tilgangene i Altinn til å kunne bruke Altinn-integrasjonen. Du kan lese mer om de ulike rollene og rettighetene hos Altinn her. Du kan også kontakte Altinn brukerstøtte og spørre dem om du har fått riktige roller og rettigheter for det du forsøker å gjøre. For eksempel hvis du skal hente skattekort, må du ha rettighetene i Altinn til å gjøre dette. Altinn brukerstøtte kan kontaktes på 75 00 60 00.