Direkteføring av mva i manuelt bilag

Hvis du forsøker å føre direkte mot konto 2700-2739 i manuelt bilag vil du få en feilmelding. Vi støtter ikke å føre direkte på mva-kontoer på denne måten fordi mva-koden ikke ville blitt med på føringen.

Hvordan kommer jeg meg rundt dette?

Du kommer deg rundt dette ved å gjøre en basisføring, hvor du velger mva på den éne siden. Altså bruk samme konto på begge sider (debet og kredit) i en manuell føring, men med mva på den ene siden.

Eksempel:

Journalen vil da se slik ut: