SAFT-import

SAFT-Import

Når du flytter regnskapsdataen din fra et annet system til Luca Regnskap, er det en såkalt SAF-T-fil som skal importeres. Filen inneholder alt du bokførte i det gamle systemet, og SAF-T sørger for at alle tall havner på rett plass i Luca.

SAF-T Regnskap er et standardformat som brukes av alle moderne regnskapsprogram. Standarden gjør det ikke bare problemfritt å bytte regnskapsprogram, det forenkler også en rekke andre oppgaver som du sannsynligvis vil utføre.

• Enklere å sende regnskapsmateriale til Skatteetaten ved kontroll
  • Raskere og enklere innsending av rapporter som skattemelding og næringsrapport
  • Du får færre feil og mindre bortkastet tid på retting av rapporter
  • Enkelt å tilfredsstille oppbevaringsplikten av regnskapet (minimum 5 år)

Les mer om SAF-T hos Skatteetaten.

Før du importerer

Før du importerer, burde du se over noen innstillinger for at importen skal fungere.

Det er anbefalt at du importerer for et helt regnskapsår om gangen, fremfor en og en måned av gangen.
  • Startdatoen og låsedatoen for regnskapet må være en dato før første bokføring fra SAF-T importen. Hvis du skal importere for hele 2020 må startdatoen være 01.01.2020.
  • Du må ha opprettet eventuelle bankkontoer. Pass på at startdatoen til bankkontoen er satt riktig. Hvis du har avstemt bankkontoen du importerer for må du ha gjenåpnet alle relevante avstemmingsperioder.
  • Hvis det bokført feil i gammelt system, som for eksempel feil i øreavrunding, vil du kunne oppleve feil ved importering. Vær derfor nøye med at regnskapet du importerer er riktig ført.

Hvordan du importerer SAF-T

1. Logg inn i regnskapssystemet
  2. Gå til Innstillinger
  3. Klikk på Importer regnskapsdata
  4. Klikk på knappen Importer regnskapsdata i SAF-T formatet
  5. Klikk på Importer regnskapsdata > Last opp filen (xml). Det kan ta noe tid før filen lastes opp, avhengig av hvor stor filen er.

1. Når den er lastet opp, kan det være du må koble noen kontoer fra det gamle regnskapet ditt til vår kontoplan.
  2. Se over alle kontoene og at de er koblet riktig.

1. Klikk Import
  2. Nå importeres regnskapet ditt! Dette kan ta litt tid, avhengig av hvor mange føringer som skal importeres.

Importen feiler

Hvis importen feiler vil du kunne se årsak ved å klikke på Meldinger. Står det ikke presisert her hva som har feilet, ta kontakt med oss i chatten så undersøker vi!

Eksporter og importer fra andre systemer