Slik bytter du regnskapsprogram fra Uni Micro til Luca Regnskap

Eksportere fra Uni Economy og importere i Luca regnskap

Uni Micro er betydelig dyrere enn Luca, og vi får mange henvendelser fra spesielt småbedrifter som vil bytte fra regnskapsprogrammet. Prosessen er veldig enkel når du har en oppskrift på hvordan du gjør det.

I praksis er det to steg som må gjennomføres:

1. Først eksporterer du regnskapsdataen fra Uni Economy.
  2. Deretter skal filen(e) med dataen importeres i Luca Regnskap.

Denne artikkelen viser deg hvordan du enkelt eksporterer filen(e) du trenger. Så snart du har dataen klar kan du gå i gang med å importere filen(e) i Luca. Oppskriften på den siste biten finner du her.

Les gjerne avsnittene som kommer lenger ned i hjelpeartikkelen. Der tar vi for oss et par ting du bør huske på når du skal bytte regnskapsprogram.

Eksportere regnskapsdata fra Uni Micro

Regnskapsdataen til foretaket ditt er opprettet i formatet SAF-T i Uni Economy. Dette er standardformat som blant gjør at regnskapet kan enkelt overføres til et nytt system, i dette tilfellet Luca. Alt av kontoer og slikt kommer til å bli helt likt det du er vant med.

Slik henter du regnskapet fra Uni Economy:

1. Klikk på tannhjulet oppe til høyre når du er inne i systemet.
  2. Velg Importsentral under kategorien Verktøy.
  3. I bildet som kommer opp klikker du på Eksport SAF-T.
  4. I neste bilde trykker du på fanen SAF-T.
  5. Nytt bilde popper opp hvor du velger regnskapsår og fyller inn kontaktperson og periode.
  6. Klikk Videre.
  7. Trykk Start eksport.
  8. Du sendes nå tilbake til oversiktsbildet over Jobber.
  9. Når filen som skal eksporteres er klar klikker du på knappen Last ned.
  10. Du kan også huke av i boksen Send meg epost med filen, så får du filen tilsendt når den er klar.

Hvis noen kontoer i hovedboken ikke er som de skal vil systemet guide deg slik at du får det rett.

Når du har SAF-T-filen(e) på maskinen din gjenstår det bare å få importert dataen i Luca.

Husk å oppbevare regnskapet etter bokføringsreglene

Hovedregelen er at regnskapet skal oppbevares i 5 år fra årsregnskapet er avsluttet. Hvis du har alt lagret bilag og annen dokumentasjon digitalt i Uni Micro må du laste dette ned. Deretter lagrer du alle filer for eksempel på datamaskinen, i en sky eller på en minnepinne. Husk å ha en eller flere kopier som backup.

Regnskapsdataen du importerer til Luca, og alt du gjør fremover i vårt system, trenger du ikke bekymre deg for. Regnskapet ditt ligger trygt på våre servere og oppbevares i henhold til alle standarder og regler.

Når er det best å bytte regnskapsprogram?

Det beste tidspunktet å flytte fra Uni Economy til Luca er så snart du har avsluttet et årsregnskap. Da er alt ajour og all rapportering unnagjort, og du kan starte det nye året med blanke ark.

Hvis du flytter på et annet tidspunkt, for eksempel i mai, bør du få avsluttet den måneden du er inne i først. I starten av en ny måned er alltid best, og helst før du begynner å føre bilag eller fakturere i den nye måneden.

Er bedriften din Mva-pliktig?

Sørg for å få avsluttet den Mva-perioden du eventuelt er inne i før du bytter regnskapsprogram. Dette inkluderer å få sendt inn godkjent Mva-melding.

Betaler bedriften lønn?

Gjør ferdig en eventuelt påbegynt lønnskjøring i det gamle systemet før du starter flyttingen til Luca. Med ferdig mener vi inkludert det å sende A-melding.