Slik bytter du regnskapsprogram fra Visma eAccounting til Luca Regnskap

Eksportere fra Visma eAccounting og importere i Luca Regnskap

Det er ikke noe problem å bytte fra Visma eAccounting til Luca regnskap. Vi får en del henvendelser om dette, og summerer derfor stegene i denne artikkelen.

I praksis foregår det hele i to enkle steg:

1. Du henter regnskapet fra eAccounting, det vil si eksporterer.
  2. Deretter importerer du filene med regnskapet i Luca.

Oppskriften nedenfor tar deg gjennom det første steget. Les også avsnittene nedenfor om hvordan du bør oppbevare regnskapet ditt, samt et par punkter du kan ha i mente.

Så snart regnskapsdataen er laste ned fra Visma er du klar til å importere og gå i gang i Luca. Oppskriften på importen finner du her.

Eksportere regnskapet fra Visma eAccounting

Regnskapsdataen du har i Visma eAccounting er i et standardformat som heter SAF-T (forkortelse for Standard Audit File for Tax). Filen du trenger for å importere regnskapet i Luca er i dette formatet, noe som blant annet gjør at alt havner på rett plass i det nye regnskapssystemet du skal bruke.

Slik henter du regnskapsdataen:

1. Gå til Innstillinger og velg Import og eksport.
  2. Velg Eksporter SAF-T-fil og Ny eksport.
  3. Du får opp en liste med alle regnskapsår du har i Visma.
  4. Velg år og velg så Eksportere.

Vi anbefaler at du laster ned alle regnskapsår.

Hvis du har lagt inn kopier av bilag eller annet underlagsmateriale i Visma bør du laste ned dette også.

Gjør dette:

1. Gå til Innstillinger -> Import og eksport.
  2. Velg Eksport av faktajournal til CSV (GBAT10).
  3. Velg Ny Eksport og regnskapsår.
  4. Klikk på Eksportere.

Nå er du klar til å importere regnskapet i SAF-T-format i Luca, og du har alt du trenger for å oppbevare regnskapet slik det skal.

Oppbevaring i henhold til regnskapsloven

Du plikter som en hovedregel å oppbevare regnskapet ditt i 5 år. Det gjør du enkelt ved å laste ned samtlige regnskapsår du har i Visma. Last også ned eventuelt underlagsmateriale slik beskrevet ovenfor.

Lagre alle filene på datamaskinen, på en minnepinne eller i en sky. Ta en eller flere backups. Ha for eksempel én kopi på datamaskinen og én kopi på en minnepinne eller i skyen.

Ajourfør regnskapet før du bytter

Det beste tidspunktet å bytte fra Visma eAccounting til Luca Regnskap er rett etter at et helt regnskapsår er avsluttet og all rapportering foretatt. Da er regnskapet ajour og flyttingen enklest.

Det nest beste tidspunktet er rett etter at du har avsluttet en hel måned, så fremt regnskapet er ajour og all eventuell rapportering foretatt.

Hvis foretaket ditt er Mva-pliktig

Mva-pliktige foretak bør vente til en hel Mva-periode er unnagjort og den tilhørende Mva-meldingen sendt inn. Du kan bytte midt i en periode, men det betyr en del ekstraarbeid.

Hvis foretaket ditt betaler lønn

Pass på å ikke foreta en lønnskjøring i to forskjellige regnskapsprogram. Hvis du har startet å betale lønn i Visma for måneden som gikk, sørg for å gjøre dette ferdig først.

Husk at dette inkluderer å sende den tilhørende A-meldingen. Så snart dette er gjort kan du starte med flyttingen.

Hjelp til å flytte fra Visma eAccounting

Ta kontakt med oss i chatten hvis du skulle trenge hjelp eller har spørsmål. Vi hjelper deg gladelig med å komme i gang i Luca Regnskap.