Uttak og innskudd fra privat bankkonto til bedriftskonto (ENK)

I enkeltpersonforetak kan man overføre penger fra bedriftskontoen til sin privatkonto når man vil. Siden man ikke kan være ansatt i sitt eget enkeltpersonforetak, skal uttak du tar ut fra selskapet til privat bruk føres som et uttak og ikke som lønn.

Kun enkeltpersonforetak kan følge denne veiledningen!

Slik registrerer du uttak av penger fra bedriftskonto

1. Gå til “Regnskap” > “Manuelt bilag”
  2. Legg inn en beskrivelse
  3. Velg dato (Når pengene gikk ut av bedriftskontoen)
  4. Før debet mot 2060 Uttak kontanter
  5. Før kredit mot bankkontoen pengene ble overført fra 1920:xxxxx

Dette må registreres hver gang du overfører penger fra bedriftskontoen til din private konto.

Slik registrere du innskudd til bedriftskonto

1. Gå til “Regnskap” > “Manuelt bilag”
  2. Legg inn en beskrivelse
  3. Velg dato (Når pengene kom inn på bedriftskontoen)
  4. Før debet mot 1920:xxxxx
  5. Før kredit mot 2062 Innskudd kontanter

Dette må registreres hver gang du overfører penger til bedriftskontoen fra din private konto.