Gratis maler

Fakturamal

Denne malen er primært ment som et eksempel for privatpersoner som skal sende en faktura eller to, men som ikke har eget faktura- eller regnskapsprogram. Malen viser deg hva som må tas med i et salgsdokument. Rediger selv teksten slik at den passer til ditt formål.

Ikke bruk fakturamal hvis du er næringsdrivende!

Hvis du driver næringsvirksomhet må du ikke finne på å bruke malen. Da har du nemlig plikt til å følge bokføringsloven og bokføringsreglene.

Der stilles det klare krav til salgsdokumentasjon, og det viktigste i denne sammenhengen er at en faktura skal være maskinelt nummerert, og eventuelle endringer sporbare. Du er ikke i nærheten av å oppfylle kravene hvis du bruker en mal!

Enkelte små virksomheter kan teknisk sett bruke blanketter som er nummererte på forhånd, men dette er en ganske klønete og usikker løsning. Du sparer neppe penger, du kaster bort tid, og samtidig risikerer du å pådra deg en god del problemer.

Bruk et egnet regnskapsprogram

Luca Regnskap er en rimelig løsning og skreddersydd for småbedrifter. I Luca kan du enkelt lage og sende så mange faktura du vil, og samtidig har du et topp regnskapssystem.

  • Vipps-faktura til privatpersoner - så får du raskere betalt
  • EHF-faktura til bedrifter og offentlige - super løsning for både deg og kunden
  • E-postfaktura til de som ikke kan motta Vipps- eller EHF-faktura
  • Eller skriv ut faktura i PDF, og send med postbudet

Med Luca er du sikret at du oppfyller kravene til hva fakturaen må inneholde. Vårt system sørger også for at du oppfyller kravet til oppbevaring av regnskapsmateriell. Fakturaer og andre bilag må nemlig oppbevares trygt i minst 5 år. Den biten tar vi oss av, slik at du slipper å komme på kant med myndighetene!

Les mer om hvordan å sende faktura med Luca.

Mal for faktura i tre format

Malen for faktura er laget i et dokument. Du kan laste den ned i enten Word-format, Google Docs-format eller PDF-format. Husk at for å kunne bruke og redigere PDF trenger du egen programvare. Hvis du er logget inn i Google kan du klone dokumentet rett fra Google Docs.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer