Gratis maler

Mal for sluttseddel

En sluttseddel brukes til å dokumentere oppgjør for et aksjesalg mellom kjøper og selger. Aksjeloven sier ingenting spesifikt om hvordan seddelen skal utformes, og det er heller ingen krav til at en aksjehandel skal dokumenteres med sluttseddel.

Men, aksjehandelen må uansett ha et oppgjørsdokument som sikrer både kjøperen og selgeren juridisk. Det gjør vår mal for sluttseddel.

Malen kan lastes ned i Word-format, Google Docs-format eller PDF-format.

Vår mal for aksjeeierbok følger kravene som spesifiseres i aksjelovens kapittel 4 § 4-5. Merk deg at i adressefeltet for hver aksjeeier skal du ha med både fysisk adresse (bostedsadresse for privatperson, forretnings- eller postadresse for firma) og digital adresse.

Alternativ - Bruk vår gratis sluttseddelgenerator

Malen er kjekk nok den, men det er faktisk enda enklere å bruke vår gratis sluttseddelgenerator. Generatoren er superenkel å bruke, og du får ut en sluttseddel i PDF-format på 1-2-3. Du trenger ikke oppgi e-postadresse eller noe slikt. Sluttseddelen din laster du ned til datamaskinen din, og så kan den skrives ut og signeres.

Viktig om sluttseddel og aksjehandel

  1. Kjøperen av aksjene plikter å melde fra til selskapet så snart aksjene er ervervet.
  2. Aksjehandelen skal da innføres i selskapets aksjeeierbok.
  3. Den enkleste måten å gjøre dette på er at kjøperen sender sluttseddelen til selskapet.

Mal for sluttseddel i tre format

Malen for sluttseddel er laget i et dokument. Du kan laste den ned i enten Word-format, Google Docs-format eller PDF-format. Husk at for å kunne bruke og redigere PDF trenger du egen programvare. Hvis du er logget inn i Google kan du klone dokumentet rett fra Google Docs.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer