Regnskapsordbok
Fant ingen treff på dette søket

BankID


Hva er BankID?

BankID er et verktøy du kan bruke til nær sagt alt som angår identifisering og signering av viktig dokumentasjon. I stedet for å bruke penn og papir, kan du signere dokumentene dine elektronisk gjennom kodebrikke og de mobile enhetene dine. Elektronisk signering er like juridisk bindende som en signatur med penn og papir, men fordelen er at det kan gjøres hvor og når som helst og du kan derfor spare en god del tid.

Se vår korte forklaring på hva BankID er

Hvordan skaffer jeg meg BankID?

For å kunne ta i bruk elektronisk signering, må du ta kontakt med banken din. Dersom banken skal utstede kodebrikke i ditt navn, vil de kreve at du møter opp personlig og tar med deg gyldig legitimasjon. Så fort banken har det de trenger av informasjon om deg, vil de starte produksjon av kodebrikken. Dette kan ta opptil flere uker, men som regel vil du motta brikken din innen 7 dager. Når du har fått brikken din, er den klar til bruk med det samme!

BankID på mobil

Hvis du synes det er tungvint å finne frem kodebrikken hver gang du har behov for elektronisk signering, er det fint å vite at du kan få mobilen din til å løse den samme oppgaven som kodebrikken. Dette gjør du ved å:

  1. Logge inn i nettbanken med kodebrikken din
  2. Trykk på “aktivér BankID på mobil”
  3. Fullfør konfigurasjonen - ferdig!

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer