Regnskapsordbok
Fant ingen treff på dette søket

Forhåndsfastsetting


Hva er forhåndsfastsetting?

Skattemelding for forhåndsfastsetting betyr enkelt sagt at man leverer inn en skattemelding før året er slutt. Eller rettere sagt, før årets skattemelding har blitt gjort tilgjengelig av skattemyndighetene. Dette gjøres kun av selskap som har blitt avviklet eller gått konkurs.

Når man leverer forhåndsfastsetting benytter man reglene fra forrige år fordi årets regler ikke er ferdigstilte. Ta f.eks. et selskap som er avviklet i februar 2024. Det vil da måtte levere skattemelding for forhåndsfastsetting for 2024. Reglene for den skattemeldingen vil være de samme som for 2023.

Merk: Det finnes også forhåndsfastsetting for dødsbo, men her forholder vi oss til den som finnes for selskap, og da er det konkurs og avvikling som er årsaken.

Hvem leverer forhåndsfastsettingen?

Dette avhenger litt av om det er avvikling eller konkurs. For avvikling er det selskapets styre eller dets leder som leverer. Ved konkurs er det bobestyrer som gjør dette.

Når leveres forhåndsfastsetingen?

Forhåndsfastsettingen skal leveres etter at alt er ferdigstilt (det vil si når alle forpliktelser er gjort opp, alle eiendeler er realisert og gevinst og tap er redegjort for), men før det meldes sletting til Brønnøysund.

Hvordan leverer jeg inn forhåndsfastsetting?

I Luca kan du levere skattemelding for forhåndsfasetting. Er du kunde av oss finner du den i regnskap, årsavslutning, er du ikke kunde kan du levere den frittstående ved å bli årsavslutningskunde.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer