Regnskapsordbok
Fant ingen treff på dette søket

Forretningsplan


Hva er en forretningsplan?

Når du starter din nye bedrift, gjør du lurt i å lage en skikkelig forretningsplan. Forretningsplanen gir blant annet detaljer om oppstarten av selskapet og hvordan selskapet skal organiseres. Denne artikkelen forklarer dette mer nøye.

Hva bør en forretningsplan inneholde?

Forretningsplanen må inneholde informasjon om personene som er involvert i å etablere selskapet, herunder deres bakgrunn, utdannelse og annen relevant erfaring. Den må gi et bilde av hvordan selskapets forretningsidé passer inn i markedssituasjonen; hvor stort og risikabelt er markedet som selskapet går inn i? Forretningsplanen må til slutt redegjøre for hvilke kanaler som selskapet skal finansieres gjennom, hvor stort kapitalbehovet er og hvordan selskapet skal organiseres.

Hvorfor bør jeg lage en god forretningsplan?

Forretningsplanen kan du se på som et styringsverktøy. Om forretningsplanen er god kan den fungere som en hjørnestein i bedriften din og gi deg bedre forutsetninger for å lykkes. Forretningsplanen skal forklare hvordan bedriften kan holde seg på riktig kurs gjennom tidens krav, det er derfor til stor fordel at den blir gjort skikkelig. Merk at som med forretningsmodellen din, bør heller ikke forretningsplanen din være skrevet i stein - kanskje får du behov for å endre den for å holde deg konkurransedyktig!

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer