Regnskapsordbok
Fant ingen treff på dette søket

God regnskapsskikk


Hva er god regnskapsskikk?

Å handle i samsvar til lover og normer er noe folk flest gjør hele tiden. I likhet med samfunnet for øvrig, stilles det også i regnskap krav til at arbeidet gjøres i henhold til lover og regler. Regnskapsloven er det juridiske verktøyet som sørger for at føring av regnskap skjer etter god regnskapsskikk, mer om dette i denne artikkelen.

Se vår korte forklaring på hva god regnskapsskikk er

Hvorfor bør jeg utøve god regnskapsskikk?

Du bør kort og greit utøve god regnskapsskikk for å unngå at du blir stilt økonomisk ansvarlig for feil i regnskapet. Relativt uskyldige feil i regnskapet kan i ytterste konsekvens forplante seg og ende opp med å bli en kostnad for bedriften din. Det er derfor lurt at du tilegner deg kunnskap om regnskapsføring, noe vi forsøker å gjøre gjennom artiklene våre.

Hvordan utøver jeg god regnskapsskikk?

For å utøve god regnskapsskikk, er et tips til deg som nybegynner å ta det med ro i starten. Regnskap er ganske enkelt når man har fått teken på det, men det finnes en del fallgruver som man ikke kobler automatisk med en gang. En veldig vanlig feil er for eksempel å føre opp innkjøp av kontormateriell som inventar, eller det å vente for lenge med å regnskapsføre et kjøp og samtidig miste kvitteringen - noe som gjør regnskapsføringen vanskelig. Våre tips er å ta det med ro, les våre artikler for egen læring og rett og slett prøv deg frem - dette klarer du! Og om du står fast, så er ikke hjelpen langt unna - vi hjelper deg gjerne i vår support-chat eller via mail: support@lucalabs.com !

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer