Regnskapsordbok
Fant ingen treff på dette søket

Kreditere


Hva betyr det å kreditere?

Å kreditere betyr at du utsteder en kreditnota, altså at du utsteder et dokument som sier at kjøperen ikke skal betale for det som opprinnelig har blitt fakturert.

Se vår korte forklaring på hva det betyr å kreditere

Hvorfor må man kreditere?

Det er forbudt å endre på en faktura når den først er laget.

Dersom selgeren og kjøperen blir enige om å kansellere handelen som har funnet sted, så må selgeren utstede en kreditnota som “annullerer” handelen. Da skal kjøperen slippe å betale, eller få betalt tilbake fra selgeren dersom regningen allerede er betalt.

Dersom selgeren og kjøperen blir enige om å endre noe ved handelen som har funnet sted - som f.eks. prisen - så må selgeren først utstede en kreditnota som “annullerer” handelen, og så utstede en ny faktura med riktig pris. Da skal kjøperen betale det “nye” beløpet, eller få betalt tilbake noe fra selgeren dersom regningen allerede er betalt.

Hvordan ser en kreditnota ut?

En kreditnota ser egentlig akkurat ut som en faktura, den har de samme elementene som f.eks. opplysninger om selgeren, kjøperen, om varene og pris, og et nummer.

Forskjellen er at det står “Kreditnota” istedenfor “Faktura” på toppen, og at beløpet er negativt.

Hvordan krediterer jeg?

Det er veldig enkelt å kreditere - i Luca Regnskap går du inn på fakturaen som du har sendt, og så trykker du på knappen “Kreditnota”, da får du laget og sendt ut den. Du kan også lese mer om kreditering i Luca Regnskap her.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer