Regnskapsordbok
Fant ingen treff på dette søket

PSD2


Hva er PSD2?

PSD2 er et nytt betalingsdirektiv som blant annet sørger for at bankkunder i EU og EØS kan samle alle sine bankkontoer på ett sted, selv om kontoene er registrert i forskjellige banker. Vi som kunder av banken får dermed full oversikt over økonomien vår.

Hensikten med PSD2

Innføringen av det nye direktivet tjener flere formål enn det som ble nevnt innledningsvis. Frem til nå har det vært vanlig å måtte involvere banken din hver gang du skal betale eller ta betalt for noe, og ofte medfører dette både treghet og høy kostnad. Med innføringen av PSD2 er ikke dette lenger tilfellet. PSD2 legger nemlig til rette for at nye aktører innen betalingstjenester kan komme på banen og at du kan gjøre dine betalinger på disse plattformene, uten å være avhengig av bankens løsning. Dette er med på å øke konkurransen i markedet for betalingsløsninger og gjøre det mulig for oss å “velge og vrake” mellom de beste alternativene der ute.

Det overordnede målet med PSD2 er at alle land skal følge det samme regelverket rundt betalinger, og at betalinger skjer etter de samme retningslinjer uansett hvor du befinner deg i verden. Dette er med på å øke effektiviteten, da alle snakker “samme språk” - men også øke sikkerheten og dermed forebygge svindel.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer