Regnskapsordbok
Fant ingen treff på dette søket

Abonnementsfaktura


En abonnementsfaktura er en regning som en bedrift (leverandøren) sender gjentagende til samme kunde, f.eks. månedlig.

Manuell faktura og abonnementsfaktura

En vanlig faktura lages manuelt ved at avsenderen velger kunden fra en liste, legger til et produkt og en pris, og sender fakturaen til kunden. En abonnementsfaktura derimot sendes automatisk igjen og igjen til den samme kunden, til faste tidspunkter (f.eks. månedlig) og med samme innhold (produkt og beløp). Fakturaprogrammet eller regnskapsprogrammet tilpasser automatisk fakturadato, forfallsdato, og fakturanummer individuelt - og det skaper og sender ut fakturaen til kunden automatisk.

Se vår korte forklaring på hva en abonnementsfaktura er

Fordelen med abonnementsfaktura

Den store fordelen med abonnementsfaktura er at bedriften slipper å huske på og å manuelt lage “samme faktura” til samme kunde igjen og igjen. Istedenfor å lage fakturaen f.eks. hver måned, så starter man bare en abonnementsfaktura en gang, og velger hvor often den skal sendes ut igjen, f.eks. månedlig.

Hvem bruker abonnementsfaktura

Abonnementsfaktura brukes av de som skal sende en regning

  • til samme kunde
  • repeterende til faste tidspunkter
  • med samme innhold (produkter og priser).

Det gjelder f.eks. en treningsstudio som månedlig skal fakturere kundene. Da kan man legge opp en repeterende faktura per medlem, tilpasset til kundens abonnement og pris, og den sendes automatisk så lenge som kunden er medlem.

Dersom du har et stort antall kunder som alle skal få faktura samtidig, og kanskje sjeldent (f.eks. årlig), og alle med samme produkt og beløp, så passer massefaktura bedre enn abonnementsfaktura.

Slik sender du abonnementsfaktura

I Luca Regnskap kan du enkelt sette opp kunder for å få faktura automatisk fra deg, f.eks. månedlig. Du kan lese mer om det i denne guiden.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer