Regnskapsordbok
Fant ingen treff på dette søket

Massefaktura


En massefaktura er en regning som en bedrift kan sende til mange kunder, vanligvis med samme innhold og beløp på regningen.

Individuell faktura og massefaktura

Mens en vanlig faktura typisk lages individuelt per kunde, for forskjellige produkter og med forskjellige beløp, så brukes det massefaktura dersom mange kunder skal få “samme regning”. Da vil det stå samme produkt, pris, fakturadato og forfallsdato på alle faktura som sendes ut samtidig. Det som tilpasses individuelt er kundenavn og kundeadresse, samt fakturanummer - siden den må være unik for hver eneste faktura som sendes.

Fordelen med massefaktura

Den store fordelen med massefaktura er rett og slett at den sparer deg for masse tid! Istedenfor å manuelt lage regninger til et titalls eller hundretalls kunder, så lager du én faktura, og kombinerer den med en kundeliste som skal få “samme regning”. En jobb som ellers ville tatt dagesvis, kan plutselig gjøres på minutter.

Hvem bruker massefaktura

Slike massefaktura er veldig populære blant de som sender

  • “samme faktura” (produkt og beløp)
  • til mange kunder
  • samtidig.

Dette gjelder f.eks. idrettslag som skal sende ut faktura for årlig medlemsavgift til alle medlemmer på samme tidspunkt.

Slik sender du massefaktura

I Luca Regnskap kan du sende massefaktura ved å lage en “mønsterfaktura” og ved å så kombinere den med en liste over de som skal få denne fakturaen, her kan du lese mer.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer