Regnskapsordbok
Fant ingen treff på dette søket

Regnskapsgodkjente betalinger (RGB)


Hva er regnskapsgodkjente betalinger (RGB)?

Regnskapsgodkjente betalinger er en teknisk løsning som gjør at du kan godkjenne en betaling direkte i regnskapsprogrammet, så fremt programmet støtter dette.

Tidligere måtte den som fører regnskapet først godkjenne utbetalinger fra regnskapsprogram eller annet økonomisystem, og deretter ettergodkjenne utbetalingen inne i nettbanken. Personen måtte da logge inn med passord og legitimere seg med BankID, slik at banken kunne kjenne til hvilken bruker det var som autoriserte betalingen. Dette for å tilfredsstille kravene i loven om hvitvasking.

Løsningen (RGB) er en forenkling som gjør at den som fører regnskapet (og fortar betalinger) kan slippe den doble identifiseringen og godkjenningen.

Bankintegrasjon forenkler og ivaretar sikkerheten

Med bankintegrasjon fra Luca Regnskap, godkjenner du betalingen av en regning direkte inne i regnskapsprogrammet. Du identifiserer deg med BankID, som er integrert med Luca.

Dermed slipper du ta turen etterpå innom nettbanken for å gjøre det samme på nytt. Samtidig er sikkerheten ivaretatt fordi du uansett legitimerer deg med BankID.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer