Mva

Levere mva-melding til Altinn

I denne artikkelen vil vi gå gjennom de to ulike måtene du kan levere en mva-melding til Altinn.

• Innsending av mva-meldingen fra regnskapssystemet til Altinn (Integrasjon) - enkelt og anbefalt!
  • Innsending av mva-meldingen manuelt i Altinn (Manuelt)

Jeg vil sende mva-meldingen fra regnskapssystemet til Altinn (Integrasjon)

Det første du må gjøre er å sette opp Altinn-integrasjonen. Du vil ikke kunne sende mva-meldinger fra regnskapssystemet til Altinn uten denne. Les mer om hvordan du gjøre dette her.

1. Gå til “Mva” i hovedmenyen og gå inn på mva-meldingen du vil sende til Altinn
  2. Se over - har du husket å registrere alle inntekter og utgifter for perioden?
  3. Klikk på “Send inn”
  4. Da du satte opp Altinn-integrasjonen, så lagret du datasystem-brukernavnet og datasystem-passordet i selskapsinnstillingene. Dette fylles derfor ut automatisk og du trenger bare å klikke “Lagre”.
  5. Legg inn ditt personnummer og personlig passord. Pass på at passordet du legger inn her er det samme passordet som du opprettet som personlig passord i Altinn!
  6. Velg om du vil bekrefte med Altinn kodebrev eller SMS-kode.
  7. Huk av for om du vil signere direkte fra regnskapssystemet. Etter at du har bekreftet, sendes meldingen til Altinn.

Hvis du ikke signerer direkte fra regnskapssystemet:

1. Gå til Altinn, logg inn og gå til innboksen din
  2. Du vil finne mva-meldingen i innboksen din her. Gå inn på den, se over og husk å signere mva-meldingen - først når den er signert i Altinn sendes den videre til skattemyndighetene.

Når mva-meldingen er signert vil den havne under “Arkiv” i Altinn.

Jeg vil fylle ut mva-meldingen manuelt i Altinn (Manuelt)

1. Gå til “Mva” i hovedmenyen og gå inn på mva-meldingen du vil sende til Altinn.
  2. Se over - har du husket å registrere alle inntekter og utgifter for perioden?
  3. Klikk på de tre prikkene “…” og velg “Har blitt sendt inn manuelt”.

1. Gå til Altinn, logg inn og gå til innboksen din
  2. Finn mva-meldingen for perioden du vil sende inn for og gå inn på den
  3. Kopier tallene som er oppført på postene i mva-meldingen i regnskapssystemet til skjemaet i Altinn - vår side speiler oppsettet som Altinn har på dette.
  4. Fyll ut eventuelle andre detaljer, se over og husk å signere mva-meldingen så den sendes til Skatteetaten!