Hjelp og kundeservice
Fant ingen treff på dette søket
Generelt

Slik bytter du regnskapsprogram fra Tripletex til Luca Regnskap


Eksportere fra Tripletex og importere i Luca Regnskap

Det er en god del småbedrifter som kontakter oss for å få hjelp til å bytte fra Tripletex til Luca. Flyttingen er lett å få til, men hvis du ikke har gjort dette før er det greit å ha en oppskrift.

Slik foregår flyttingen:

  1. Du eksporterer (laster ned) regnskapet fra Tripletex.
  2. Deretter importerer du regnskapet til Luca.

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du gjøre det første steget på 1-2-3. Les også avsnittene som kommer etterpå om oppbevaring av regnskapet, og om et par forhold du bør ta hensyn til.

Når regnskapet er eksportert fra Tripletex er du klar for å importere i Luca. Oppskriften på importen ligger her.

Eksportere regnskapet fra Tripletex

Regnskapsdata lagres normalt i et format som heter SAF-T (Standard Audit File for Tax). Standarden brukes av offentlige instanser, og gjør det enklere og mer presist å rapportere. Det er også enklere å bytte fra regnskapsprogram fordi omtrent alle systemene baseres på SAF-T.

SAF-T-filen i Tripletex er den du trenger å hente, og som deretter skal importeres i Luca.

Slik finner du den i Tripletex:

  1. Gå til hovedmenyen i Tripletex.
  2. Velg Regnskap/Årsregnskap/Regnskapsoversikt.
  3. Du får opp en liste med alle årsregnskap du har i Tripletex.
  4. Last ned alle filer.

Filene du laster ned er pakket med ZIP. Filen pakkes ut automatisk hvis du har Zip-verktøy installert. Hvis du ikke har ZIP-verktøy kan du pakke ut filen her hos Microsoft.

Nå er du klar til å importere regnskapet i Luca. Du kan importere alle filene med årsregnskap, eller bare det siste året om du vil.

Oppbevaring av regnskapsmateriale

Du plikter som en hovedregel å ta vare på regnskapet ditt i 5 år. Vi anbefaler derfor at du laster ned hele regnskapet, inklusive underlagsmateriale du eventuelt har lagt inn i Tripletex. Lagre alle filer i en sky, på en minnepinne eller på datamaskinen din, med backup.

Det er også et alternativ å la alt ligge i Tripletex i det påkrevde antallet år. Tripletex tilbyr denne lagringen mot en årlig avgift.

Beste tidspunkt for å bytte fra Tripletex til Luca Regnskap

Hvis det er praktisk mulig er det en god idé å bytte regnskapsprogram så snart du har avsluttet og rapportert et helt regnskapsår. Da er regnskapet ajourført.

Den nest beste løsningen er å bytte rett etter at en hel måned er avsluttet. Sørg da også for at regnskapet er ajour.

Hva om foretaket er Mva-pliktig?

Et Mva-pliktig foretak bør gjøre flyttingen etter at en hel Mva-periode er sluttført og Mva-meldingen levert. Ta flyttingen før du får nye transaksjoner med merverdiavgift.

Hva om foretaket betaler lønn?

Det eneste du må være oppmerksom på hvis du betaler lønn er å gjøre ferdig hele lønnskjøringer i samme regnskapsprogram.

Det vil si:

  • Ikke betal lønn - deretter foreta flyttingen - og deretter sende A-melding i det nye systemet.
  • Ta alt i samme program, og så flytter du.

I praksis betyr dette at det beste tidspunktet er etter at måneden er helt avsluttet på alle felt; ajour regnskap, Mva unnagjort og A-melding sendt.

Trenger du mer hjelp?

Ikke nøl med å be om hjelp når du skal bytte fra Tripletex til Luca. Ta kontakt med oss i chatten, så fikser vi dette kjapt.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer