Regnskapsordbok
Fant ingen treff på dette søket

Altinn-integrasjon


Hva er Altinn?

Altinn er en portal for utveksling av digital informasjon mellom privatpersoner, bedrifter og offentlige etater. Blant annet registrerer vi nye AS og ENK via Altinn, vi leverer rapporter som A-meldingene, og vi mottar og redigerer skattemeldingen i Altinn.

Se vår korte forklaring på hva altinn-integrasjonen er

Altinn-integrasjon i Luca Regnskap

Luca Regnskap er integrert med Altinn, det vil si at mange av prosessene kan gjøres direkte fra regsnkapssystemet. De som kjører lønn i Luca leverer A-meldingen rett fra løsningen, i stedet for å måtte logge seg inn i Altinn og gjøre det manuelt der. Integrasjonen betyr også at du kan hente siste versjon av en ansatts skattekort direkte fra Luca.

Les denne hjelpeartikkelen hvis du vil vite hvordan du kommer i gang med Altinn-integrasjon i Luca Regnskap.

Integrasjon også med Skatteetaten

Tidligere kunne privatpersoner og selskap levere skattemeldingen via Altinn, men per 2022 gjøres dette direkte til Skatteetaten. Siden Luca er integrert med både Altinn og Skatteetaten, kan hele årsavslutningen (skattemelding, næringsrapport/næringsspesifikasjon og årsregnskap) leveres rett fra regnskapsprogrammet på noen få minutter.

Integrasjonen betyr også at Skatteetaten validerer tallene når rapportene lages. Dermed unngår du feil, og du slipper å bruke masse tid på retting og innsending av nye versjoner i etterkant.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer