Regnskapsordbok
Fant ingen treff på dette søket

Altinn


Hva er Altinn?

Altinn er en portal som sørger for en enklere dialog mellom privatpersoner, bedrifter og offentlige etater. Totalt er det over 60 etater som inngår i Altinn-samarbeidet, i tillegg til landets kommuner og fylkeskommuner. Navnet kommer opprinnelig fra en sammenslåing av ordene «Alternativ innrapportering».

Hva brukes Altinn til?

Via Altinn kan bedrifter og privatpersoner levere digitalt omtrent 1400 offentlige skjema. Tjenesten benyttes av over 1 million bedrifter, og 4 millioner privatpersoner. Det er via Altinn at bedrifter sender inn rapporter som A-melding, mva-melding, skattemelding, årsregnskap og annet.

Altinn er også et særdeles nyttig oppslagsverk. Portalen inneholder informasjon om omtrent alt som har med de offentlige tjenestene å gjøre, om lovverk og regler, hvordan du søker eller rapporterer, og så videre.

Starte bedrift via Altinn

Når du starter for eksempel et enkeltpersonforetak eller aksjeselskap, gjøres dette teknisk sett i Brønnøysundregistrene. Men, selve utfyllingen av skjemaene skjer via Altinn-portalen. Det er også i din eller virksomhetens innboks i Altinn at du får tilsendt for eksempel organisasjonsnummer og firmaattest.

Du er enklere å starte aksjeselskap via vårt gratis verktøy Snarveien Verktøyet hjelper deg med utfyllingen og innsendingen av skjemaene du ellers hadde måttet gjort i Altinn. Snarveien automatiserer flere av prosessene, og du vil spare mye tid på å bruke den fremfor å registrere selskapet manuelt.

Luca er integrert med Altinn

Luca Regnskap er integrert med blant annet Brønnøysundregistrene og Skatteetaten via Altinn. Det betyr at du enkelt kan sende inn mva-rapporter, a-meldinger, skattemelding, næringsspesifikasjon, årsregnskap med mere via Luca. Siden Luca også er integrert med BankID, kan alt av signering og innlogging også foregå inne i regnskapsprogrammet.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer