Regnskapsordbok
Fant ingen treff på dette søket

Åpen post


Hva er en åpen post?

Har du sendt en faktura til en kunde som foreløpig ikke er betalt? Da er dette en åpen post i regnskapet ditt. Vi bruker begrepet om alle transaksjoner som ikke er betalt. En åpen post kan dermed også være en regning du selv har mottatt, men ikke betalt enda.

Se vår korte forklaring på hva en åpne post er

Faktura og betaling lukkes

En faktura og den tilhørende betalingen er knyttet til hverandre. Når du fakturerer blir dette registrert i regnskapsprogrammet, og posten er da åpen helt til du har registrert at fakturaen er betalt. Når dette er gjort er posten lukket, og handelen registreres som oppgjort i regnskapet ditt.

Oversikt over alle åpne poster

Reskontro er en underkonto til de andre regnskapskontoene i regnskapet, og som viser alle åpne poster. I henhold til bokføringsloven er du pålagt å ha oversikt over handler som er fakturert men ikke oppgjort, og dette løses altså med reskontro for hver av kundene og leverandørene.

Gå inn på hovedboken i Luca Regnskap, så ser du alle reskontorene i regnskapet. Disse viser saldo for hver kunde, og hvis saldoen ikke er 0 (null), betyr dette at du har en eller flere åpne poster i regnskapet.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer