Regnskapsordbok
Fant ingen treff på dette søket

Betalingsbetingelser


Hva er betalingsbetingelser?

Betalingsbetingelser er en beskrivelse av hvor lang tid kunden har til å betale, hvordan kunden skal betale, og eventuelt hvilke konsekvenser det får dersom betalingen uteblir.

Betalingsbetingelsene er da en underliggende avtale for kjøpet. Dersom kunden ikke betaler i tide, har du rett til å iverksette det som etterhvert kan bli en rettslig inndriving av gjelden.

Se kort forklaring hva betalingsbetingelser er

Typiske betalingsbetingelser

Det er vanlig å inkludere betalingsbetingelser på fakturaen du sender, for eksempel at kunden må betale innen 1 uke, 10 dager eller 2 uker.

Betingelsene kan også spesifisere at kunden må betale på forskudd, betale ved levering, betale i rater, eller lignende.

For gjentagende salg som abonnementer er det vanlig at betalingsbetingelsene spesifiserer betalingshyppighet, sum per betaling, betalingsmåte, gebyrer, hvordan prisendringer kan foretas, bindingstid og annet.

Betalingsbetingelser i Luca Regnskap

De fleste velger å ha standard betalingsbetingelser for alle kunder. I Luca Regnskap kan du legge betingelsene til som en fast kommentar i innstillingene for salg og faktura. Da slipper du skrive betalingsbetingelsene på hver faktura du sender. Ved behov kan du naturligvis endre tekstfeltet på fakturaen før den sendes.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer