Regnskapsordbok
Fant ingen treff på dette søket

Driftsregnskap


Hva er et driftsregnskap?

Driftsregnskap, også kalt internregnskap, er et regnskap som bedriften bruker i planlegging- og budsjetteringen av den videre drift. Driftsregnskapet inneholder gjerne det samme som finansregnskapet, men da uten begrensningene som regnskapsloven setter. Det er med andre ord helt fritt hvordan bedriften ønsker å føre driftsregnskapet sitt, og om de ønsker å føre det i det hele tatt. Ofte gir driftsregnskapet mer nøyaktig informasjon om bedriften.

Se vår korte forklaring på hva et driftsregnskap er

Hva må et driftsregnskap inneholde?

Formelt sett så ikke driftsregnskapet inneholde noe som helst, bedrifter er heller ikke lovpålagt å levere inn et slikt regnskap. Det vil dog være i bedriftens beste interesse å føre det, da dette er et nyttig verktøy for å planlegge den videre drift. Driftsregnskapet bør altså inneholde det finansregnskapet inneholder, bare uten begrensningene som regnskapsloven setter. Det betyr bl.a at bedriften selv kan vurdere eiendelene sine til det de virkelig er verdt.

Bedriftens driftsregnskap skal kun besittes av interne

Det er strengt ulovlig å distribuere driftsregnskapet til personer utenfor bedriften. Investeringer i selskaper som gjøres basert på opplysningene i deres internregnskap, kalles innsidehandel og er straffbart med opptil 6 års fengsel.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer