Regnskapsordbok
Fant ingen treff på dette søket

Fakturamal


Hva er en fakturamal?

Ordet mal kan bety ferdig oppsett, for eksempel med standard tekst og grafikk. En fakturamal er dermed en nesten ferdig utfylt faktura, og som kan brukes hver gang du skal fakturere en kunde.

Alle regnskapsprogram og fakturaprogram bruker således noe vi kan kalle for fakturamaler, men dette ordet er mest brukt når vi mener en mal som er laget i for eksempel Word eller Excel. Med andre ord - hjemmesnekrede løsninger eller noe du kan laste ned fra nettet.

Se vår korte forklaring på hva en fakturamal er

Bruke fakturamal du fant på nett?

De aller fleste foretak har ikke anledning til å bruke egne løsninger eller maler de finner på nett. Bokføringsloven sier at alle fakturaer skal ha et unikt nummer, og at alle eventuelle endringer skal kunne spores og dokumenteres.

Privatpersoner og noen få foretak med veldig lav omsetning og et lavt antall bilag, kan teknisk sett bruke en mal når de skal printe ut fakturaene, men da må de bruke fakturablanketter som er nummererte på forhånd.

Regnskapsprogram er sikrere og smartere

Moderne systemer som Luca Regnskap er en langt bedre løsning enn å sysle med fakturamaler og hjemmesnekrede løsninger. Da oppfyller du alle kravene, du unngår surr med både regnskapet og myndighetene, bokføringen blir mye enklere og du sparer definitivt mye tid.

I tillegg kan du sende ulike typer faktura med flere fordeler:

  • Vipps-faktura til privatpersoner - du får raskere betalt
  • EHF-faktura til bedrifter og offentlige - suveren løsning både for kjøper og selger
  • Epostfaktura
  • Papirfaktura

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer