Regnskapsordbok
Fant ingen treff på dette søket

Fakturaprogram


Hva er et fakturaprogram?

Et fakturaprogram er et system hvor du kan opprette, sende og holde oversikt over dine egne fakturaer.

Se vår korte forklaring på hva et fakturaprogram er

Krav til fakturaprogram

For privatpersoner og foretak uten bokføringsplikt er det ikke noen spesifikke krav til selve fakturaprogrammet de eventuelt bruker. Men, fakturaene skal opprettes i henhold til bokføringslovens krav til dokumentasjon. De må også være maskinelt nummererte, og eventuelle endringer sporbare og dokumenterbare.

I tillegg må man alltid ta vare på alle bilag som dokumenterer inntekter og utgifter, herunder også fakturaene du sender ut.

Kravene oppfylles ikke av alle fakturaprogram, og spesielt ikke de som er produsert for bruk i andre land.

For et aksjeselskap er det et krav at bedriften bruker et godkjent regnskapssystem, herunder også fakturaprogram dersom dette er en separat løsning.

Forskjellen på faktura- og regnskapsprogram

De fleste moderne regnskapsprogram kan gjøre akkurat det samme som et fakturaprogram, men naturligvis i tillegg til at du kan føre hele regnskapet ditt og mye mer i regnskapssystemet.

Vi bruker Luca Regnskap som eksempel:

  • Faktura: send Vipps-faktura, EHF-faktura, epost-faktura, abonnementsfaktura og massefaktura helt ubegrenset
  • Regnskap: bokfør alle inntekter og utgifter, registrere eiendeler, la systemet ta vare på alle bilagene, og så videre
  • Merverdiavgift: beregn mva og send mva-meldinger direkte fra systemet
  • Lønnsmodul: betal dine ansatte i samme system som regnskapet, beregn trekkpliktig skatt, hent skattekort automatisk, beregn arbeidsgiveravgift og pensjon, send lønnsslipper og A-meldinger
  • Prosjekter: før prosjektregnskap i en integrert prosjektmodul og få oversikt og rapporter fra prosjektene
  • Integrasjoner: integrer regnskapet med bedriftskontoen, hold styr på aksjebeholdningen, integrer regnskapet med nettbutikk, bruk API til integrasjon med omtrent alle andre systemer
  • Mobilapp: glem papirbilagene - bruk mobilappen til å ta vare på kvitteringene, og få utgiftene bokført automatisk. Bruk appen til reiseregninger og kjørebok.

Det du får i dagens regnskapsprogram er med andre ord betydelig mer enn et enkeltstående fakturaprogram. Sjekk priser før du bestemmer deg. Hvis du trenger begge deler er det lite hensiktsmessig å gå for separate løsninger, også med tanke på kostnadene.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer