Regnskapsordbok
Fant ingen treff på dette søket

NUF


Hva er et NUF?

Utenlandske selskaper som ønsker å etablere en avdeling i Norge, må registrere det som heter et NUF. NUF står for norsk-registrert utenlandsk foretak og styres gjerne fra selskapet i hjemlandet, men må på lik linje som alle andre selskaper her til lands følge norsk lov.

Se vår korte forklaring på hva et NUF er

Fordeler med NUF

Det kreves ofte mindre startkapital for å starte et NUF enn et AS, dette avhenger av hvilket land i utlandet selskapet registreres i. Registreringsavgiften til Foretaksregisteret er også billigere enn ved AS, da det kun koster 2 500kr å etablere et NUF. Det kreves heller ingen ekstern revisjon av årsregnskapet til et NUF.

Ulemper med NUF

I og med et NUF er registrert i to land, er det nødt til å forholde seg til to sett med lover og regel - noe som kan være tungvint. Det er også knyttet større skepsis mot NUF enn AS, noe som kan føre til at kunder og leverandører vil være mer reserverte mot å handle med deg.

NUF, skatt og merverdiavgift

Norsk-registrerte utenlandske foretak plikter som nevnt å forholde seg til norsk lov. Det vil si at den omsetningen som skapes i Norge, som hovedregel skal skattes av i Norge. Bedriften må følgelig også registrere seg i merverdiavgiftsregisteret dersom omsetningsgrensen overskrides. Dersom foretaket ikke drives fra en fast norsk adresse, trenger det også en mva-representant (med mindre foretaket styres fra Storbritannia eller EØS-landene).

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer