Regnskapsordbok
Fant ingen treff på dette søket

Attestering


Hva er attestering?

I sammenheng med regnskap bruker vi ordet attestering om det å godkjenne et bilag, en utbetaling eller lignende, før dette blir bokført eller utbetalt. Attesteringen foretas vanligvis av personer i selskapet som er tildelt myndighet til å godkjenne.

Se vår korte forklaring på hva attestering er

Hvorfor attestere?

Hvis du driver et enkeltpersonforetak vil du nok neppe ha behov for å attestere noe, med mindre du bruker en regnskapsfører til å betale regningene. I så fall kan det være smart at dere avtaler at alle regninger og utbetalinger skal attesteres av deg, før de betales.

Da unngår du at å betale for noe du ikke har bestilt eller mottatt. Det hender jo at både firma og privatpersoner får regninger som de ikke skulle hatt.

I aksjeselskap kan attestering bidra til bedre økonomistyring og sikkerhet. For eksempel er det vanlig at ansatte med budsjettansvar attesterer for alle utbetalinger som tilhører den ansattes budsjett.

Attestering i Luca Regnskap

I innstillingene til Luca kan du bestemme at både detaljer i faktura og hver enkelt betaling skal attesteres. Da vil bilagene ha en egen boks som må hakes av, før for eksempel regnskapsføreren kan foreta betalingen eller sende fakturaen.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer