Regnskapsordbok
Fant ingen treff på dette søket

Driftsinntekter


Hva er driftsinntekter?

Driftsinntekter er foretakets inntekter fra vanlig drift. For eksempel vil driftsinntektene til en frisørbedrift være omsetningen av hårstell og salg av produkter. Samtidig kan det hende frisørbedriften også tjener penger på å eie aksjer i andre selskap, eller har renteinntekter på bankinnskudd. Dette siste er i så fall ikke driftsinntekter, men finansinntekter.

Se vår korte forklaring på hva driftsinntekter er

Driftsinntekter, driftsutgifter og driftsresultat

Utgifter tilknyttet driftsinntektene kalles naturligvis driftsutgifter. For eksempel når frisøren selger en hårklipp med hårvask (inntekt), og samtidig har direkte utgifter til blant annet sjampo og slitasje på kam og saks. Eller garn som kjøpes av en håndarbeider som selger strikketøy.

Driftsresultatet beskriver hva overskuddet er fra selve driften, for eksempel summen du selger en genser for, minus garnet du kjøpte inn for å strikke genseren.

Driftsinntekter - Driftsutgifter = Driftsresultat

Driftsresultat og overskudd

Sammen med driftsresultatet er det gjerne andre inntekter og utgifter i foretaket. Inntektene legges til (for eksempel renteinntekter), utgiftene trekkes fra (for eksempel renteutgifter, lønn, husleie, strøm, utstyr, mobiltelefoni, og så videre), og til slutt sitter du igjen med overskuddet.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer