Regnskapsordbok
Fant ingen treff på dette søket

Hylleselskap


Hva er et hylleselskap?

Dersom du har behov for å komme i gang med virksomheten din på flekken, kan du kjøpe deg et hylleselskap. Et hylleselskap er nemlig et ferdig etablert og ubrukt aksjeselskap, klart til bruk umiddelbart.

Hvorfor kjøpe hylleselskap og ikke starte fra bunnen?

Det kan ta litt tid å få all dokumentasjon godkjent av Foretaksregisteret dersom du starter nytt AS, dette slipper du ved å kjøpe et hylleselskap. Du kan altså hoppe over flere uker med behandlingstid ved å velge denne løsningen, men du må betale litt ekstra for det.

Hva koster et hylleselskap?

Det er flere aktører som tilbyr salg av ferdig etablerte aksjeselskaper, disse tilbyr forskjellige priser. Medianen ligger på rundt 10 000kr for selve selskapet.

For å få i gang virksomheten din med et hylleselskap, må du i dette pristilfellet ha en bankkonto med minst 40 000kr disponibelt.

  • Av disse 40 000kr, går 10 000kr til kjøp av selve selskapet. Saldo på bankkontoen din er nå 30 000kr.
  • Når du registrerer bankkontoen med 30 000kr i selskapets navn og får bekreftelse fra banken, er selskapet straks klart til bruk.
  • Registreringsgebyret på 5 570kr og navnendringsgebyr på 1 440kr kan betales til Foretaksregisteret fra denne kontoen, og selskapets aksjekapital reduseres følgelig til 22 990kr.

Det koster altså i snitt 11 440kr mer å kjøpe hylleselskap, merk at du slipper navnendringsgebyr når du starter selskapet fra bunnen. Om det er verdt det eller ikke, kommer rett og slett an på hvor god tid du har. Om du f.eks vil starte et holdingselskap, kan timing av markedet være en kritisk faktor - og her kan hylleselskap være en god idé.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer