Regnskapsordbok
Fant ingen treff på dette søket

Inkassobyrå


Hva er et inkassobyrå?

Et inkassobyrå et en bedrift som har konsesjon fra Finanstilsynet til å drive med innkreving av penger på vegne av andre - for eksempel for å få kunden din til å endelig betale regningen for det du har levert.

Se vår korte forklaring på hva et inkassobyrå er

Hva gjør et inkassobyrå?

Du kan selv minne dine kunder på å betale regningene dine, og du kan selv sende purring og inkassovarsel. Når du da fortsatt ikke har fått betalt fra kunden, kan du sende saken over til et inkassobyrå.

Inkassoselskapet vil da følge opp skyldneren. Først vil de sende en såkalt betalingsoppfordring. Så vil de ofte følge opp med en telefon eller flere brev. Dersom skyldneren fortsatt ikke betaler, kan de ta saken til rettslig inkasso, som betyr at de kan bruke virkemidler som en utleggsbegjæring til Namsmannen, eller en begjæring om tvangssalg. Inkassobyrået kan også sørge for at skyldneren får en betalingsanmerkning dersom (og bare så lenge som) skyldneren ikke betaler.

Alle inkassoselskaper må opptre i samsvar med god inkassoskikk. Det betyr f.eks. at de ikke må legge urimelig press på skyldneren.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer