Regnskapsordbok
Fant ingen treff på dette søket

Inngående balanse og utgående balanse


Hva er inngående balanse og utgående balanse?

Når du fører regnskapet ditt vil du holde oversikten over eiendelene dine samt egenkapital og gjeld, ved hjelp av en balanse. Balansen viser altså summen av eiendeler som bedriften har, men den viser også hvorvidt de er anskaffet med bruk av egenkapital eller ved opptak av lån. Denne artikkelen tar deg raskt i gjennom hva en inngående balanse og utgående balanse er for noe.

Se vår korte forklaring på hva inngående og utgående balanse er

Hva er en inngående balanse?

Når du går inn i en ny regnskapsperiode, vil du behøve en oversikt over hvor store verdier du går inn i perioden med. Dette ble avklart i slutten av forrige periode, blant annet gjennom å føre avskrivning av anleggsmidler og opptelling av omløpsmidler. Forrige periodes utgående balanse er altså lik denne periodens inngående balanse.

Hva er en utgående balanse?

Etter en regnskapsperiode er ferdig, blir det nødvendig å gjøre en oppdatering av hvor store verdier som er igjen i bedriften. Dette gjøres som nevnt gjennom å føre avskrivninger av anleggsmidler og utføre opptelling av varelager, slik at den utgående balansen skal reflektere det som har skjedd i perioden siden den inngående balansen ble ført. Neste periodes inngående balanse er altså lik denne periodens utgående balanse.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer