Regnskapsordbok
Fant ingen treff på dette søket

Regnskapsbyrå


Hva er et regnskapsbyrå?

Hovedgeskjeften til et regnskapsbyrå er at de fører hele eller deler av regnskapet til andre foretak. Dette inkluderer som regel bokføring av inntekter og utgifter, fakturering, betaling av inngående faktura, kjøring av lønn, rapportering til myndighetene og lignende. En av hovedoppgavene til et regnskapsbyrå er å hjelpe kundene med årsoppgjør.

De fleste regnskapsbyrå selger også tiden sin - det vil si til å gi råd og assistanse om regnskapsføring til kunder som ikke er faglærte.

Se vår korte forklaring på hva et regnskapsbyrå er

Autorisert regnskapsbyrå

Hvis du driver et foretak er det ingenting i veien for at du fører regnskapet selv. Du kan også ansette noen til oppgaven, og det stilles ingen formelle krav til at den du ansetter er utdannet regnskapsfører.

Hvis du derimot setter bort jobben til et annet foretak, må foretaket ha autorisasjon. Regnskapsførere kan drive for seg selv, og da må personen ha autorisasjon. I et større byrå er kravet at daglig leder har autorisasjon.

Husk at du plikter å registrere i Foretaksregisteret hvem som fører regnskapet for bedriften din dersom du setter bort oppgaven.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer