Regnskapsordbok
Fant ingen treff på dette søket

Årsoppgjør


Hva er et årsoppgjør?

Et årsoppgjør er en oversikt over bedriftens økonomiske og driftsmessige stilling, og bedriftens offisielle regnskap på slutten av regnskapsåret. Dette forteller oss hvordan den økonomiske situasjonen er etter ett års drift. Oppgjøret skal inneholde følgende:

Årsoppgjøret viser blant annet hvor mye skatt bedriften eventuelt må betale.

Årsoppgjør for enkeltpersonforetak

Årsoppgjøret for et ENK betyr at du avslutter regnskapet for året, og deretter rapporterer dette til myndighetene. Det vil si at du leverer skattemelding med næringsspesifikasjon.

Luca Regnskap har en egen modul for årsoppgjør for ENK.

Modulen hjelper deg først med å avslutte regnskapet og rette eventuelle feil. Tallene som skal inn i skattemeldingen og næringsspesifikasjonen overføres automatisk, de valideres underveis av Skatteetaten (Luca er integrert med blant annet Skatteetaten og Altinn), før du kan sende alt inn direkte fra regnskapsprogrammet.

Årsoppgjør for aksjeselskap

Årsoppgjøret for er aksjeselskap innebærer at regnskapet for året avsluttes, før rapportene sendes inn til myndighetene. Rapportene er skattemelding for selskapet, næringsspesifikasjon (noen AS leverer fortsatt næringsrapport, men dette er i ferd med å fases ut), samt årsregnskap.

  • Årsregnskapet skal godkjennes i selskapets generalforsamling innen 30. juni
  • Siste frist for innsendelse av årsoppgjør for både ENK og AS er 31. juli

Luca har også en modul for årsoppgjør for aksjeselskap. Modulen gjør samme jobben som for ENK, men oppretter i tillegg årsregnskapet på 1-2-3.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer