Få bedre likviditet med Vipps-faktura fra Luca Regnskap

Ben Fischer

Tar ca 3 minutter å lese

Du har sikkert vipset penger til familie, slekt eller venner, men visste du at du også kan fakturere med Vipps? I Luca oppretter du Vipps-faktura på 1-2-3, og kan forvente at du får betalt mye raskere enn om du sender fakturaen med e-post eller brev.

Vipps-faktura blir betalt raskere

I Luca sender du Vipps-faktura, e-postfaktura eller EHF-faktura på under ett minutt.

Det finnes plenty statistikk fra banknæringen som viser at du får raskere betalt når du fakturerer elektronisk. Faktisk er det et høyt antall regninger som betales samme dag når du bruker Vipps-faktura, eFaktura eller EHF-faktura. Folk vil ha regningene ut av verden.

Det er også langt lavere sjanse for at kunden ikke betaler i det hele tatt. Elektronisk fakturering gjør at antallet purringer og inkassosaker reduseres.

Å fakturere med Vipps er derfor en ganske effektiv måte å forbedre likviditeten i bedriften på.

Det er bare privatpersoner som kan ta imot Vipps-faktura. Til bedriftskunder og det offentlige er det best å sende EHF-faktura, et format som gir deg enda flere fordeler.

Flere gode grunner til å sende Vipps-faktura

Alt som kan forbedre likviditeten er sannsynligvis det som er den største motivatoren til å sende elektroniske faktura. Men, det finnes langt flere fordeler enn dette når du vipser.

  • Siden Luca er integrert med både Vipps og BankID slipper du veksle mellom ulike applikasjoner.
  • Du får bokført fakturaen umiddelbart.
  • Lettere å følge opp ved eventuell sen eller manglende betaling.
  • Vipps er papirløst og miljøvennlig.
  • Du slipper å knote med endeløse KID-numre.

Det er også en ekstra bonus at de fleste økonomisk aktive nordmenn ikke bare har Vipps, men at Vipps også er betalingsmetoden privatpersoner stoler mest på.

Send Vipps-faktura når du går ut døra

Luca-appen finner du i Google Play (Android og Google) og App Store (Apple iOS). Appen gjør det blant annet mye enklere å holde kontroll på utgiftene dine.

Med Luca har du med deg regnskapsprogrammet ditt på smarttelefonen om du vil. De som er på farten i jobbsammenheng kan enkelt sende Vipps eller andre typer faktura fra hvor som helst. Du kan selvsagt også sende tilbud der og da, mens du er i kontakt med kunden. Alle tilbud kan konverteres til faktura med et enkelt klikk når jobben er gjort eller varen levert.

Vipps-fakturering er en av flere funksjoner i Luca Regnskap som sparer deg for tid, og som kan forbedre likviditeten i foretaket. Slike funksjoner er spesielt nyttige for elektrikere, snekkere, rørleggere og andre som utfører arbeid hjemme hos privatpersoner.

Last også ned appen fra Luca Regnskap, så får du bokført og registrert utgiftene dine når du er på farten. Med appen kan du i tillegg registrere kjøregodtgjørelse eller lage reiseregning som legges inn i regnskapet ditt automatisk.

Bruk EHF-faktura til bedrifter

Mens Vipps er den kjekkeste måten å fakturere privatpersoner på, er EHF det klart beste alternativet for faktura til bedrifter og offentlige instanser.

Forkortelsen står for elektronisk handelsformat og er en måte sende fakturaer direkte mellom to regnskapsprogram. Alle som bruker et noenlunde dugelig regnskapsprogram kan sende og motta EHF-faktura.

Alle statlige enheter krever at du sender EHF-faktura hvis du har de som kunde. Det samme gjelder de fleste andre offentlige instanser, for eksempel kommuner. Det blir også stadig mer vanlig at bedrifter kun mottar faktura i EHF-format.

Som med Vipps-faktura sparer både du og mottakeren masse tid når fakturaen er i EHF-format. Du kan være 100% sikker på at fakturaen kommer frem til rett mottaker, og du får den bokført automatisk.

Oppstart & Etablering

Tips og triks om det å starte opp

Markedsføring, salg og vekst

Du må selge for å tjene penger

Regnskap & Rapportering

Før regnskap og myndighetsrapportering effektivt

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer