Mobilapp fra Luca Regnskap – Full kontroll på kvitteringene

Ben Fischer

Tar ca 2 minutter å lese

Hvis du bruker Luca Regnskap bør du laste ned vår gratis mobilapp. Med appen blir det mye lettere å bokføre utgiftene, og du trenger ikke tenke på hvor i alle dager den kvitteringen ble av. Den lagres nemlig trygt på våre servere i henhold til reglene for oppbevaring av regnskapsdata.

Et ryddig regnskap gir bedre økonomi

Orden i sysakene er superviktig når det gjelder regnskap. De aller fleste AS og bokføringspliktige ENK må ta vare på alt av data og dokumentasjon i 5 år. Du kan bli bedt om å fremvise selv en liten kvittering ved en kontroll eller bokettersyn, og det er ikke spesielt greit om du feiler.

En mistet kvittering kan også bety at du taper penger. Hvis det er snakk om et utlegg får du ikke refundert pengene fra bedriften, mens bedriften på sin side mister fradraget for utgiften.

Lagre alt regnskapsmateriale trygt i Luca-skyen

Du bestemmer selv hvordan du vil lagre bilag og annen dokumentasjon, så lenge alt oppbevares i henhold til lovverket. Papirkopier i mapper og skoesker er således fullt lovlig fortsatt, men denne typen løsninger bør unngås. Du kan miste alt i brann, ved tyveri, oversvømmelser, under flytting eller lignende.

Bruk i stedet bruker et moderne og skybasert regnskapsprogram. Da kan du være trygg på at all regnskapsdata blir håndtert slik det skal.

Gratis mobilapp for Android og iPhone

Mobilappen er spesielt kjekk å ha for de som reiser mye i jobbsammenheng. Gjør det til en rutine å alltid ta bilde av kvitteringen, så slipper du tenke mer på reiseutgiftene før du er tilbake på kontoret.

Her er oppskriften på hvordan du best tar vare på alle bilagene du mottar på papir:

  1. Last ned mobilappen vår hos Google Play (Android) eller App Store (iPhone).
  2. Bruk appen til å ta bilde av alle kvitteringer når du kjøper noe på vegne av bedriften.
  3. Send bilaget til innboksen din i Luca Regnskap.

Når du er tilbake på kontoret åpner du bilaget og bokfører utgiften. Bokføringen får du hjelp til av Lucas kunstige intelligens. Den leser kvitteringen og fyller ut feltene for deg, slik at du sparer tid og får all informasjon på rett sted.

Selve bilaget tar vi også hånd om. Det blir liggende trygt på våre servere med sikkerhetskopier, helt til du eventuelt skulle trenge å laste det ned til datamaskinen din.

Bokføringsloven sier at du trenger ikke ta vare på papirbilag så lenge du har lagret det elektronisk og tatt sikkerhetskopi. Den biten fikser vi – våre servere er sikre og trygge, og vi tar selvsagt backup av alt du legger inn i regnskapet ditt.

Enkelt å hente ut bilagene når du trenger

Hvis du på et eller annet tidspunkt må fremskaffe regnskapsmaterialet, laster du dette enkelt ned fra Luca (les hjelpeartikkel her om du er i tvil).

  1. Gå til Innstillinger
  2. Velg Eksporter data

Der velger du hva du vil laste ned, og for hvilket regnskapsår. Hvis det for eksempel er bilagene for 2020 du er ute etter, velg Send bilag og årstall, så får du alt tilsendt på e-post i PDF-format.

Oppstart & Etablering

Tips og triks om det å starte opp

Markedsføring, salg og vekst

Du må selge for å tjene penger

Regnskap & Rapportering

Før regnskap og myndighetsrapportering effektivt

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer