Regnskapsordbok
Fant ingen treff på dette søket

RF-1028 Skattemelding for aksjeselskap


Hva er RF-1028 Skattemelding for aksjeselskap (AS)?

RF-1028 er skattemelding som skal leveres av alle AS, samt andre enheter som ikke er privatpersoner. På samme vis som at du må levere din personlige skattemelding, må altså et AS levere RF-1028. Skattemeldingen er grunnlaget som brukes når selskapets formues- og inntektsskatt blir beregnet.

For å kunne fylle ut skattemeldingen må du være registrert i Altinn med rollen regnskapsmedarbeider, revisormedarbeider, regnskapsfører uten signaturrett eller kontaktperson for NUF.

Signering av skattemeldingen må foretas av en person med signaturrett for selskapet.

Vedlegg til RF-1028 skattemelding

Et AS må levere såkalt Næringsoppgave 2 som vedlegg til skattemeldingen, samt en rekke andre RF-skjemaer. Hvilke skjema et AS må fylle ut kommer an på driften, hva selskapet eier, og så videre.

I perioden 2022 til 2024 vil alle vedleggsskjemaene bli erstattet av en Næringsspesifikasjon. Den nye ordningen er en del av Skatteetatens moderniseringsprosess. All rapportering kan foretas direkte fra Luca Regnskap eller et annet regnskapsprogram som er kompatibelt med Skatteetatens systemer.

Noen av fordelene:

  • Mye av informasjonen blir fylt inn på forhånd av Skatteetaten.
  • Du slipper å oppgi samme informasjon i flere ulike skjema.
  • Informasjonen kan verifiseres av Skatteetaten før du sender inn.

I korte trekk blir det færre feil og mindre arbeid når alle RF-skjemaene fases ut og erstattes av Næringsrapporten.

Frist for å sende inn skattemelding

Skattemelding for AS skal leveres hvert år senest 31. mai. Leverer du for sent kan selskapet bli ilagt forsinkelsesrenter og/eller tvangsmulkt. Det er mulig å få utsettelse på skattemeldingen hvis du søker før fristens utløp. Ved for sen levering (uten utsettelse) bør du oppgi en begrunnelse.

Slik leverer AS skattemelding

Skattemeldingen for et AS kan kun utarbeides og redigeres i et regnskapsprogram eller årsoppgjørsprogram. Meldingen sendes også til Altinn inn fra det systemet du bruker.

Personer med rettigheter på selskapets vegne kan be Altinn om å gå igjennom/ se over skattemeldingen.

Korrigering av skattemeldingen

Har du oppdaget feil i skattemeldingen som du sendte inn? Per i dag betyr det at du må sende inn et nytt og fullstendig sett med skjema fra regnskapsprogrammet til Altinn. Det er ikke mulig å bare sende en korrigering for de feilene du oppdaget.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer