Regnskapsordbok
Fant ingen treff på dette søket

Samordnet registermelding


Hva er en samordnet registermelding?

En samordnet registermelding er et skjema i Altinn som du kan bruke til å registrere en ny bedrift eller til å melde inn endringer på en eksisterende bedrift.

Når skal jeg sende inn en samordnet registermelding?

Du må sende inn en samordnet registermeldig i mange tilfeller, f.eks.

  • når du registrerer et aksjeselskap * når bedriften har flyttet
  • når selskapets vedteker har blitt endret
  • når du endrer ditt styre eller daglig leder * når du endrer regnskapsfører eller revisor * når det har vært en emisjon i selskapet
  • når styre har fått fullmakt til å erverve egne aksjer eller til å utstede aksjer

Hva er formålet med samordnet registermelding?

Myndighetene har behov for å ha oppdatert informasjon om bedriftene i Norge. Og det er mange myndigheter som har det - tenk på Skatteetaten, NAV, SSB, og mange andre. Tidligere måtta bedriftene rapportere til alle disse myndighetene hver for seg, og ofte samme informasjon! Takket være den samordnete registermeldingen har dette blitt mye enklere - nå sender vi inn opplysningene en gang, og så ordner myndighetene resten mellom seg. Altså - for et beist av et navn, men ekte forenkling for små bedrifter! 😃

Hvem signerer på en samordnet registermelding?

Myndighetene må sikre at ikke hvem som helst kan sende inn meldinger for en bedrift - du må ha en rolle i bedriften for å kunne signere på meldingen.

Heldigvis gjør Altinn dette ganske enkelt: Det kommer automatisk opp forslag om hvem som kan signere på meldingen, og Altinn kan sende ut varsel på e-post eller sms til vedkommende.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer