Kategorier:
Tips til regnskapet

Tripletex vs. Fiken

Ben Fischer

Tar ca 4 minutter å lese

Tripletex vs. Fiken

Der er noen valg i livet som er enkle. Føre regnskap med penn og papir - eller med et skybasert regnskapsprogram. Sitte i en bilkø - eller sitte på en svaberg en varm sommerkveld.

Men noen valg er litt vanskeligere - for eksempel det å velge et regnskapsprogram.

Både Tripletex fra Visma og Fiken er to populære programmer som du kanskje vurderer.

Hva passer best for deg? Og finnes det andre alternativer også?

Her kan du lese mer om styrkene og svakhetene til Tripletex og Fiken, og vi gir deg noen tips rundt hva som kanskje vil passe best for din bedrift.

Tripletex vs. Fiken - kort fortalt

Her gir vi deg en oversikt over Tripletex og Fiken, og hva du får i de forskjellige prispakkene.

Hva får jeg i Tripletex?

Tripletex har stor funksjonsomfang til å dekke regnskapsbehov og det som hører til rundt fakturering, lønn, og mer. Her er noen av funksjonene du kan få:

 • Fakturering
 • Regnskap
 • Lønn
 • Altinn-integrasjon
 • Bankintegrasjon
 • Prosjektstyringsverktøy

Her kan du se et skjermbilde fra Tripletex:

Hvor mye koster Tripletex?

Prisen for tilgang til den minste pakken i Tripletex starter på 149 kroner per måned. Til denne prisen får du tilgang til bla. fakturering og regnskap. Så kommer priser for bruk av systemet i tillegg (“transaksjonspriser”), f.eks. 3 kroner for hver faktura som du sender som EHF-faktura eller via Vipps, 3 kroner for hver KID-nummer som du sender ut, eller 3 kroner for hvert dokument som du laster opp i det elektroniske bilagsmottaket, eller 3 kroner for hver betaling som du gjennomfører fra systemet. Er du på denne minste pakken, så kan du ikke aktivere f.eks. lønnsmodul eller prosjektmodul eller integrasjoner.

Dersom du ønsker tilgang til mer funksjonalitet, kan du gå over til en større pakke som koster 229 kroner per måned. Priser for bruk tilkommer som beskrevet ovenfor. Da får du ekstra funksjoner som f.eks. abonnementsfakturering og kundetilbud, og da kan du kjøpe f.eks. lønnsmodul til 49 kroner ekstra per bruker per måned.

Du kan også utvide til den største pakken som koster 499 kroner per måned, med enda mer funksjonalitet. Priser for bruk som beskrevet ovenfor tilkommer også der.

Som en kort sammenligning - i Luca Regnskap får du fakturering og regnskap for 99 kroner, og det dekker allerede både tilgang og bruk av f.eks. EHF-faktura, bankintegrasjon, abonnementsfakturering, og kundetilbud - og det er ingen transaksjonspriser for EHF-faktura eller opplasting av dokumenter til innboksen eller for betalinger som du gjennomfører fra systemet.

Prøv Luca Regnskap gratis og helt uforpliktende i 30 dager nå!

Hva får jeg i Fiken?

Fiken sin prisstruktur er litt annerledes enn Tripletex sin, men mye av funksjonene som du får er på de samme områdene. Her er noen av funksjonene:

 • Fakturering
 • Regnskap
 • Lønn
 • Altinn-integrasjon
 • Bankintegrasjon
 • Prosjektregnskap
 • Skattemelding / årsregnskap

Her kan du se et skjermbilde fra Fiken:

Hvor mye koster Fiken?

Prisen for tilgang til den minste pakken i Fiken er 169 kroner per måned. Til denne prisen får du tilgang til bla. fakturering og regnskap. Det tilkommer ikke transaksjonspriser for bruk av programmet. Derfra kan du utvide, f.eks. med bankintegrasjon, som koster 49 kroner per måned eller med KID på kundefaktura, som også koster 49 kroner per måned, eller f.eks. med tilgang til nettbutikkintegrasjon og API, som koster 99 kroner per måned. Med Fiken kan du også levere næringsoppgaven og årsregnskapet, som koster 990 kroner (ENK) / 1290 kroner (AS).

Som en kort sammenligning - i Luca Regnskap får du fakturering og regnskap for 99 kroner, og det dekker også bankintegrasjon.

Prøv Luca Regnskap gratis og helt uforpliktende i 30 dager nå!

Tripletex eller Fiken - hva passer best for din bedrift?

Både Tripletex og Fiken støtter det som skal til å føre regnskapet til en liten bedrift.

Av Tripletex og Fiken er det nok Tripletex som har størst funksjonsomfang og vi mener Tripletex er en grei løsning for de bedriftene som har vokst en del og som har litt mer avanserte behov, og som kanskje også har en fast regnskapsfører som leverer næringsoppgave og årsregnskap fra et ekstern årsoppgjørssystem.

Fiken har mindre funksjonsomfang enn Tripletex og passer da nok bedre for de med litt enklere behov enn de med avanserte behov. Så kan du også kjøpe et modul for årsregnskap i Fiken.

Begge løsningene er populære.

Så finnes også andre løsninger, som Luca Regnskap. Der får du fakturering og regnskap for 99 kroner, og mye tilleggsfunksjonalitet er allerede inkludert i prisen, som f.eks. bankintegrasjon, tilbud, og abonnementsfaktura. Du kan også her kjøpe et tilleggsmodul for årsregnskap.

Hvis du ikke ennå har vurdert Luca Regnskap - kanskje er det på tide å teste 30 dager? Det er jo gratis og uten forpliktelser!

© 2021 Luca Labs AS.