Regnskapsordbok
Fant ingen treff på dette søket

Næringsoppgave


Hva er en næringsoppgave?

Næringsoppgaven er et skjema som enkeltpersonforetak og aksjeselskap skal levere sammen med skattemeldingen, og den er en del av årsavslutningen.
Det finnes flere varianter av næringsoppgaven - mest brukt er Næringsoppgave 1 og Næringsoppgave 2.

Næringsoppgaven som du leser om her fases ut av Skatteetaten. Det samme gjelder de omtrent 60 tilleggsskjemaene (RF-skjema) som mange bedrifter måtte sysle med. I stedet leverer både ENK og AS nå en såkalt næringsspesifikasjon som er integrert i den nye skattemeldingen. Dette betyr at jobben blir enklere for din bedrift, og med lavere risiko for feil. Les mer her om næringsspesifikasjon.
Se vår korte forklaring på hva en næringsoppgave er

Hvilken næringsoppgave skal jeg levere?

Enkeltpersonforetak skal levere Næringsoppgave 1, bortsett fra hvis bedriften må levere årsregnskap etter regnskapsloven, da må bedriften levere Næringsoppgave 2.

Aksjeselskap skal levere Næringsoppgave 2.

Hva inneholder næringsoppgaven?

Det finnes flere varianter av næringsoppgaven, men den største delen av næringsoppgaven avbilder bedriftens resultatregnskap og balanse.

Hvordan levere næringsoppgave?

Næringsoppgaven leveres sammen med skattemeldingen i Altinn. Du kan enten gjøre det selv manuelt der, eller du kan benytte et regnskaprogram til det, eller du kan betale en regnskapsfører for å hjelpe deg med jobben.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer