Hjelp og kundeservice
Fant ingen treff på dette søket
Skattemelding og årsregnskap

Skattemelding - Vanlige feilmeldinger


I denne arikkelen tar vi for oss de vanligste problemene folk støter på når de skal levere skattemeldingen.

Forskjell i forventet verdi og innsendt verdi

Innsendt verdi er det som er sendt fra systemet, mens forventet verdi er det som Skatteetaten mener det skal være. Det kan være en rekke grunner til at dette er forskjellig, her er et par av de vanligste sorter på de forskjellige kontoene:

  • 1205 - Typisk har man glemt å legge til avskrivninger med saldogruppe d (maskiner, personbiler og inventar) i seksjonen “Selskapets langvarige eiendeler”. Sjekk at alle eiendelene er med i den seksjonen med riktig verdi.
  • 6000 - Det er ikke samsvar mellom hva som har blitt ført som avskrivinger i regnskapet, og hva som er oppgitt i seksjonen “Selskapets langvarige eiendeler”. I 9 av 10 tilfeller må du inn i seksjonen “Selskapets langvarige eiendeler” og legge til de riktige eiendelene der og den riktige avskrivingen.

Melding: “I regnskapet har selskapet ditt registrert på kontoer som vanligvis blir brukt til aksjer i 1300- og 1800-serien…”

Dette betyr at du har glemt å registere aksjer i seksjonen “Aksjer og verdipapirer”. Du kan lese mer om hvordan det gjøres i vår artikkel Aksjer og verdipapirer

Luca Regnskap

Enkelt, rimelig og bekymringsfritt regnskap for små bedrifter.

For kun 99,-/måned kan du fakturere dine kunder, holde regnskapet under kontroll, og rapportere det staten skal ha.

Prøv gratis i 30 dager

Relaterte artikler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer