Regnskapsordbok
Fant ingen treff på dette søket

Årsavslutning


Hva er årsavslutning?

Årsavslutning er prosessen enkeltpersonforetak og aksjeselskap går gjennom for å lukke et regnskapsår, og for å levere skattemelding og næringsspesifikasjon (ENK og AS). Aksjeselskap og enkelte omfattende enkeltpersonforetak må i tillegg levere årsregnskap.

Næringsspesifikasjonen erstatter de tidligere næringsoppgavene og tilleggsskjemaene (RF-skjema) som bedriftene måtte levere sammen med skattemeldingen.

Årsavslutning for enkeltpersonforetak (ENK)

Et enkeltpersonforetak må:

Skattemelding og næringsspesifikasjon skal leveres til Skatteetaten innen 31. mai, enten ved å fylle ut skjema manuelt der, eller levere direkte fra regnskapsprogram som Luca Regnskap.

Luca har en egen modul for ENK som gjør det veldig enkelt og raskt å avslutte året.

Årsavslutning for aksjeselskap (AS)

Et aksjeselskap må:

Skattemelding og næringsspesifikasjon skal leveres til Skatteetaten innen 31. mai. Årsregnskap og eventuell årsberetning skal sendes til Regnskapsregisteret innen 31. juli.

Aksjeselskap må levere alle rapporter fra et regnskapssystem eller årsavslutningsprogram som er basert på standarden SAF-T (Luca regnskap er basert på SAF-T).

Aksjeselskap skal også godkjenne årsregnskapet og eventuell årsberetning i generalforsamlingen før de sendes inn.

Luca har en modul for enkel årsavslutning for AS.

Utsette skattemelding og næringsspesifikasjon

Du kan søke om å få utsettelse på innlevering av skattemelding og næringsspesifikasjon. Søknaden må være levert til Skatteetaten innen 31. mai - her er lenken du trenger til dette.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer