Hjelp og kundeservice
Fant ingen treff på dette søket
Regnskap

Hva er Elektronisk Handelsformat fakturaer (EHF)?


EHF står for Elektronisk Handelsformat og er en elektronisk faktura som kan sende mellom bedrifter, inkludert kommunale og statlige virksomheter.

Den ligner veldig på en normal faktura når du oppretter den eller mottar den - forskjellen er at den sendes ikke via post eller mail, men sendes elektronisk via aksesspunkt i et standardformat. Dette betyr at man kan sende fakturaen rett inn i regnskapssystemet til mottaker!

De fleste statlige og kommunale virksomheter krever at fakturaer som sendes til dem kommer i EHF-format. Hvis du ikke sender fakturaen i dette formatet, kan de avvise fakturaen og kreve at du sender den på nytt i riktig format.

Du kan både sende og motta EHF i vårt regnskapssystem!

Du kan også velge å motta EHF-fakturaer i vårt system. Dette aktiverer du i innstillingene, og andre bedrifter kan da velge å sende deg fakturaer via EHF i stedet for post eller mail.

EHF fakturaer vil dukke opp i innboksen din ferdig utfylt - masse tid spart!

Hva er fordelen med å bruke EHF?

Ved å sende og motta faktura i EHF-format kan du spare mye tid både for deg selv og for kundene dine. Siden alt er digitalt, fjernes en del manuell registrering og man sikrer at fakturaene faktisk kommer frem til mottaker. Du unngår også å sende fakturaer på papir og sparer miljøet :)

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer