Hjelp og kundeservice
Fant ingen treff på dette søket
Regnskap

Rediger manuelle bilag


Har du ført feil i et manuelt bilag eller glemt å legge til et vedlegg? I denne hjelpeartikkelen går vi gjennom hvordan du redigerer et manuelt bilag.

Rediger et manuelt bilag

Manuelle bilag kan redigeres fritt så lenge du ikke har noen regnskapslåser som hindrer deg fra å gjøre dette.

  1. Gå til Regnskap > Bilagsliste
  2. Finn frem til det manuelle bilaget du vil redigere
  3. Klikk på “Rediger journal”

Får du ikke redigert?

Hvis du ikke får redigert det manuelle bilaget kan det være på grunn av ulike regnskapslåser. Vi har tre regnskapslåser i systemet: Hele regnskapet låst, avstemming låst og mva låst. Regnskapslåsene er på plass for å hindre at du ikke redigerer på regnskapsdata du for eksempel allerede har rapportert inn til myndighetene eller perioder du har selv lukket.

Vi opplyser deg om hvilken type regnskapslås som hindrer deg fra å redigere det manuelle bilaget. Det finnes måter å løse disse på, men vær forsiktig når du velger å redigere på data du vet du har rapportert inn til myndighetene. Gjør du endringer som vil påvirke det du har rapportert inn, må du huske å rapportere inn endringene.

Regnskap låst betyr at det ikke er mulig å redigere på noen felt i det manuelle bilaget. Denne låsen kommer av at du har låst regnskapet frem til en dato i innstillingene. Ved å sette låsedatoen tilbake i tid vil du kunne redigere igjen her. Gå til Innstillinger > Selskap og finn feltet “Lås regnskapet frem til”. Sett denne datoen tilbake til en dato før det manuelle bilaget du ønsker å redigere er datert.

Avstemming låst betyr at bankkontoen er avstemt for denne perioden og det er derfor du ikke kan gjøre endringer som påvirker bankkontoen. Da vil du ikke kunne redigere datoen eller beløp knyttet til bankkontoen(e) du har ført mot i det manuelle bilaget. For å kunne redigere dette må du gjenåpne bankavstemmingen for den aktuelle perioden. Les mer om hvordan du gjenåpner en bankavstemt periode her

Mva låst betyr at et eller flere beløp i det manuelle bilaget er blitt rapportert inn i en mva-melding til Skatteetaten. Du må gjenåpne mva-perioden før du da får lov til å redigere det manuelle bilaget. Det gjøres ved å gå til Mva > finn perioden det gjelder og klikk på “Gjenåpne”.

Endring av skyldig eller til gode mva kan påvirke hvor mye du skylder Skatteetaten i merverdiavgift. Vær derfor ekstra forsiktig hvis du går tilbake i tid og redigerer her, og husk å rapportere endringene gjort til Skatteetaten.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer