Hjelp og kundeservice
Fant ingen treff på dette søket
Generelt

Kom i gang


Dette er en hjelpeartikkel som dekker de vanligste tingene du må tenke på når du kommer i gang med et nytt regnskapsprogram.

Registrer brukerkonto og selskap

Det første du må gjøre er å opprette en brukerkonto. Les mer om hvordan du registrerer en brukerkonto her

Nå får du muligheten til å registrere ditt selskap. Du trenger bare å legge inn organisasjonsnummeret ditt, så henter vi resten av informasjonen fra Brønnøysundregistrene!

Men hvor skal jeg starte? Det er ikke alltid like lett å vite og det kan føles overveldende i begynnelsen. Tipsene i denne hjelpeartikkelen er et godt sted å starte. Dukker det opp noen spørsmål - utnytt hjelpesenteret vårt her eller spør oss i chatten.

Bankkontoer

En av de første tingene du bør gjøre er å registrere bankkontoene selskapet skal bruke. Bankkontoer må være på plass for å kunne registrere åpningsbalansen, sende kundefakturaer, o.l. Har du ikke en bedriftskonto enda, så anbefaler vi at du registrer en hos din bank så snart som mulig.

Les mer om hvordan du registrer en bankkonto i regnskapssystemet her

Det er også lurt å komme i gang med bankavstemmingen ikke så altfor lenge etter at du har registrert selskapet ditt. En god rutine på bankavstemmingen vil gjøre at du slipper å ta “skippertak” og er et nyttig verktøy. En tommelfingerregel er å gjøre dette én gang i måneden. Har du mange transaksjoner, bør du vurdere å gjøre det oftere. Har du veldig få transaksjoner, kan du gjøre det sjeldnere.

Les mer om hvordan bankavstemmingen fungerer her

Uavhengig av om du har et AS eller ENK, er det anbefalt å opprette en bedriftskonto til selskapet ditt. Du vil spare tid og penger på å holde alle inntekter og utgifter knyttet til en bedriftskonto fremfor en privatkonto.

Åpningsbalanse (inngående balanse)

Hvis du har et nystiftet aksjeselskap eller ønsker å flytte regnskapet ditt fra et annet regnskapsprogram til vårt, må du legge inn en åpningsbalanse (også kalt inngående balanse). Åpningsbalansen viser selskapets egenkapital, eiendeler og gjeld ved oppstart.

  • Ler mer om åpningsbalansen for nyopprettede AS her
  • Les mer om åpningsbalansen for selskap som går fra et annet program her
  • Nyopprettede enkeltpersonforetak trenger vanligvis ikke å legge inn en åpningsbalanse.
  • Er du usikker på hva som gjelder deg ta kontakt med oss i chatten.

Mva-innstillinger

(Kun for selskap som er registrert i mva-registeret.)

Som standard så har vi aktivert de vanligste mva-kodene for deg når du registrer selskapet ditt. Hvis du ikke finner mva-koden du trenger når skal registrere et salg/kjøp, så kan du redigere mva-innstillingene.

  1. Gå til Innstillinger > Mva
  2. Her kan du se og redigere mva-innstillingene for kjøp og salg. Du kan også endre hvor ofte du skal levere mva.

Her kan du lære mer om mva-kodene vi bruker. Det er ikke mulig å deaktivere alle mva-koder - kun de som står oppført i mva-innstillingene.

Fakturanummer

Du kan velge hvilket fakturanummer du starter på første gang du sender en kundefaktura.

  1. Opprett en ny kundefaktura
  2. Rett før du sender den, så vil du bli bedt om å velge fakturanummer. Vi tillater kun tall her.
  3. Når fakturaen sendes vil denne fakturaen få dette fakturanummeret.

Når fakturanummeret er valgt, så kan det ikke endres. Vær derfor veldig nøye med at fakturanummeret du velger er riktig!

Lyst til å teste løsningen før du går i gang på ekte? Opprett et testselskap!

Alle brukere kan opprette et testselskap på brukerkontoen sin. Her kan du teste ut de fleste funksjoner uten at det faktisk føres i regnskapet ditt.

Husk at kundefakturaer og tilbud du sender ut blir faktisk sendt. Et tips er å legge inn sin egen e-postadresse slik at disse kun sendes til deg selv.

Luca Regnskap

Enkelt, rimelig og bekymringsfritt regnskap for små bedrifter.

For kun 99,-/måned kan du fakturere dine kunder, holde regnskapet under kontroll, og rapportere det staten skal ha.

Prøv gratis i 30 dager

Relaterte artikler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer