Hjelp og kundeservice
Fant ingen treff på dette søket
Lønn

Feriepenger


Har du ansatte du skal betale feriepenger til, går denne hjelpeartikkelen gjennom hvordan feriepenger fungerer i vårt regnskapssystem.

Hva er feriepenger?

Når man tar ferie, har man ikke rett til lønn i Norge. Derfor har vi i Norge en ordning hvor man kompenserer for dette med feriepenger, slik at den ansatte likevel får noe å rutte med i ferieukene. Feriepengene skal utbetales i forbindelse med ferieavvikling.

Feriepengene skal være minst 10,2% av feriepengegrunnlaget. Hvis den ansatte er over 60 år har de krav på minimum 12,5% av feriepengegrunnlaget.

Lønnsinnstillingene

I lønnsinnstillingene kan du velge hvilken måned du ønsker at feriepengene til de ansatte utbetales.

  1. Gå til “Innstillinger” > “Lønn”
  2. I feltet “Måned feriepenger skal utbetales” velger du måned
  3. Bla til nederst på siden og klikk “Lagre”

Hvordan registrere feriepenger på lønnskjøringen

Ført lønn i vårt regnskapssystem for fjoråret

Hvis du har ført lønn for hele fjoråret i vårt system, vil vi automatisk regne ut hvor mye dine ansatte skal ha utbetalt i feriepenger. Dette gjør vi basert på hva de hadde i lønn for fjoråret og hvilken måned du har satt til at feriepengene skal utbetales.

Hvis den ansatte har fastlønn, skal du beholde faste lønnslinjene. I tillegg, skal det legges til lønnslinjen “Trekk i lønn for ferie” og “Feriepenger u/skattetrekk”.

Trekk i lønn for ferie skal regnes ut basert på hvor mange dager den ansatte skal ha ferie i løpet av hele året (f.eks. 25 dager). Da regner du ut hvor mye den ansatte tjener per dag og trekker fra dette. “Feriepenger u/skattetrekk” er feriepengene den ansatte har tilgode fra fjoråret.

Vi anbefaler likevel at du går over vårt forslag og sjekker at dette faktisk stemmer.

Ført lønn i annet regnskapssystem for fjoråret

Hvis du enten helt eller delvis har ført lønn i et annet system enn vårt for fjoråret, skal du ha lagt inn opptjente feriepenger for fjoråret på den ansatte.

Har du ikke gjort dette? Ta kontakt med oss enten i vår chat eller via e-post support@lucalabs.com. Send oss hvilken ansatte det gjelder og hvor mye feriepenger de har til gode for fjoråret.

Spørsmål?

Hvis du trenger hjelp til hvilken lønnslinjer du skal legge inn eller hvilket beløp du skal utbetale dine ansatte, anbefaler vi at du tar kontakt med din regnskapsfører. Har du ikke en fast regnskapsfører kan du likevel spørre oss og vi kan vurdere om en chat med regnskapsfører kan passe for deg. Les mer om vår chat med regnskapsfører (pris, o.l.) her

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer