Hjelp og kundeservice
Fant ingen treff på dette søket
Lønn

Hvordan få frigitt penger fra skattetrekkskonto


Hvis ditt enkeltpersonforetak eller aksjeselskap har ansatte må du ha en skattetrekkskonto. Alternativet er å stille med en bankgaranti som dekker skattetrekkene du foretar når du betaler ut lønn.

Innbetaling til skattetrekkskonto

Som arbeidsgiver plikter du å foreta forskuddstrekk ved hver lønnsutbetaling. Trekket skal som et minimum være i henhold til satsene eller tabellene i de ansattes skattekort. De fleste gjør dette samtidig som de betaler ut lønn.

Du kan imidlertid sette inn mer penger på skattetrekkskontoen dersom du ønsker, og dermed ha en høyere saldo enn det beløpet du har trekkansvar for.

Luca Regnskap er integrert med både Skatteetaten og Altinn. Med lønnsmodulen til Luca kan du hente skattekort til dine ansatte direkte fra systemet.

Penger på skattetrekkskonto er låst

Det beløpet som til enhver tid står på en skattetrekkskonto kan kun overføres til Skatteetaten, eller til en annen skattetrekkskonto. Du får med andre ord ikke selv tilbakeført penger til driftskontoen dersom du for eksempel overfører for mye.

En eventuell tilbakeføring kan kun skje med Skatteetatens samtykke.

Når er tilbakeføring fra skattetrekkskonto aktuelt?

Å overføre for mye til skattetrekkskontoen er ikke et problem for de fleste som utbetaler lønn regelmessig. Du kan alltids justere summen neste måned. Hvis bedriften har dårlig likviditet og trenger det overskytende beløpet til drift, stiller det seg annerledes.

Det kan også være aktuelt å få frigitt penger fra skattetrekkskontoen ved en konkurs eller tvangsavvikling av bedriften.

Slik får du frigitt penger fra skattetrekkskonto

For å få frigitt penger fra en skattetrekkskonto må du sende en søknad til Skatteetaten. Skjemaet du skal fylle ut er RF-1529.

Disse kan søke:

  • Selskaper, enkeltpersonforetak og andre virksomheter
  • Hvis virksomheten er slettet i Enhetsregisteret
  • Ved konkurs eller tvangsavvikling

Søknaden må sendes inn av en person med riktig rolle definert i Altinn. Normalt vil det si daglig leder, styreleder, styremedlem eller regnskapsfører. Hvis søknaden er i forbindelse med konkurs eller tvangsavvikling er det bobestyrer som kan søke.

Slik blir pengene frigitt fra skattetrekkskontoen

Svaret på søknaden får du i bedriften din sin meldingsboks i Altinn. Dersom Skatteetaten ga samtykke må du sende bekreftelsen du fikk til banken.

Banken kan da tilbakeføre det beløpet Skatteetaten ga tillatelse til. Overførselen vil skje til den kontoen som pengene opprinnelig kom fra.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer