Hjelp og kundeservice
Fant ingen treff på dette søket
Lønn

Permisjon


Du må rapportere inn permisjon hvis en ansatt har hel eller delvis permisjon fra arbeidsforholdet i 14 dager eller mer. Dette gjelder både lønnet og ulønnet permisjon og sammehengende og ikke sammenhengende permisjon.

Du legger til permisjon på den ansatte ved å gå til “Lønn” > “Ansatte” i hovedmenyen. Klikk deg inn på den ansatte som skal ut i permisjon, bla ned og velg “Legg til permisjon/permittering”. Legg inn her når permisjonen starter, når den slutter, type permisjon og prosent borte fra jobben. Dette må legges inn slik at det blir rapportert inn med neste a-melding.

Ler gjerne mer om permisjon på hjemmesidene til Skatteetaten

Regnskapssystemet gjør per i dag ingen utregninger av permisjoner. Husk å regne ut riktig beløp som skal utbetales til den ansatte i lønnskjøringen basert på permisjonsprosenten.

Type permisjoner

  • Permisjon med foreldrepenger: Gjelder fødselspermisjon og foreldrepermisjon med foreldrepenger (begge foreldre). Den ansatte får foreldrepenger fra NAV.

  • Permisjon ved militærtjeneste: Den ansatte får permisjon ved pliktig eller frivillig militærtjeneste.

  • Utdanningspermisjon: Ansatte får lønnet eller ulønnet permisjon ved utdanning.

  • Velferdspermisjon: Alle andre permisjonstyper som de andre permisjonstypene beskrevet ovenfor ikke dekker (både lønnet og ulønnet).

Vi har en egen hjelpeartikkel på permitteringer her.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer