Faktura til utenlandsk kunde / i utenlandsk valuta

Du kan sende en faktura til en utenlandsk kunde, og i utenlandsk valuta.

Faktura til kunde i utlandet

Du kan sende en faktura til en kunde i utlandet bare ved å velge riktig land når du oppretter kunden.

Faktura i utenlandsk valuta

For å kunne lage faktura i utenlandsk valuta, må du aktivere dette i innstillingene. Du finner støtte for dette under “Innstillinger” –> “Salg”.

Vær nøye med dette

Når du sender faktura til utlandet eller med utenlandsk valuta er det et par ting som er ekstra viktig å være nøye med:

• Vær nøye med å fylle ut opplysninger om kunden, inkl. kundens land
  • Velg riktig bankkonto for kundens innbetaling
  • Velg riktig valuta
  • Vær nøye med valg av mva-kode - kanskje er det mva-kode 52 (0%) du skal velge for salg til utlandet?
  • Legg betalingsinformasjon som kunden trenger (f.eks. IBAN) i kommentarfeltet på fakturaen. Ellers vil det kun stå et bankkontonummer i norsk format på fakturaen (som f.eks. 1234.56.67890)
  • Lagre fakturaen før du ferdigstiller og sender den. Se på forhåndsvisningen - er alt som det skal være? Når du først har ferdigstilt fakturaen, kan du ikke endre den.