Hjelp og kundeservice
Fant ingen treff på dette søket
Salg

Inkasso på salgsfakturaer


Hvis kunden din ikke betaler pengene de skylder deg, kan du sende inkassovarsel og deretter fakturaen til inkasso.

Du kan sende purring og inkassovarsel fra regnskapssystemet. Vi har foreløpig ikke integrasjon med inkasso, men dette er noe vi jobber med å få på plass.

Hvordan sende fakturaer til inkasso i dag

Vi anbefaler at du bruker et kjent inkassoselskap til å gjøre jobben for deg. Det er mulig å drive med varsling om inkasso selv, men det er fort gjort å gjøre feil i denne prosessen.

Inkassoselskapene kan gjøre hele jobben for deg. Enten kan de ta over fra før inkassovarsel er sendt, eller at man engasjerer dem etter at inkassovarsel er forfalt. Fordelen med dette er at man kan være trygg på at de følger opp kunden og kjører alle prosesser riktig. Det kan også øke sjansen for at skyldneren betaler siden det står “Lindorff” eller “Svea” eller “Kredinor” på brevene de får. Merk at inkassoselskapene vanligvis beholder inkassosalærene selv, og det kan koste noe å bruke dem.

Når man vil bruke et inkassoselskap, må man alltid først inngå en avtale med dem. Det kan man gjøre ved å ringe dem eller via hjemmesidene deres. Da sender man over sakene, for eksempel ved å laste opp all nødvendig dokumentasjon via deres nettportal.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer